Gyökeres utvisad – efter bara åtta minuter

Publicerad 2023-10-26

Viktor Gyökeres fick en blytung start i kvällens Europa League-match.

Sportings svenske anfallare blev utvisad redan efter åtta(!) minuter mot Rakow Czestochowa.

Matchen slutade 1–1.

Matchklockan hade just passerat blott fem minuter när Viktor Gyökeres stämplade motståndarkaptenen Zoran Arsenic nära sidlinjen i Europa League-mötet mellan portugisiska Sporting Lissabon och polska Rakow Czestochowa i Polen.

Gyökeres satte dobbarna bakifrån högt upp på Arsenics vrist och domaren delade ut först ut ett gult kort till landslagsanfallaren.

Domaren ändrade sig

Men efter ett par minuters spelavbrott, och i dialog med VAR-rummet, sprang domaren plötsligt bort till tv-monitorn, kollade in repriser på duellen och drog därefter upp det röda kortet framför en mycket förvånad Gyökeres.

Utvisningen bokfördes i den åttonde minuten.

Mittbacken Arsenic kunde inte spela vidare utan linkade av och byttes ut.

Sporting tog, trots det numerära underläget, ledningen med 1–0 i den 14:e minuten genom veteranen Sebastian Coates på nick efter hörna. Med elva minuter kvar kvitterade polackerna och matchen slutade 1–1.

Det var några svenskar till i farten i Europa League förutom Häcken:

Leo Bengtsson hade ingen rolig kväll med sitt Aris: tidigt gult kort, utbytt och förlust med 1–0 mot Betis.

Niclas Eliasson blev inbytt i AEK Aten men det blev förlust borta mot Olympique Marseille med 3–1.

Emil Holm blev kvar på bänken när Atalanta spelade 2–2 borta mot Sturm Graz.