Dottern om anklagelserna: ”Inte Maradonas fel”

Publicerad:

FOTBOLL

I Argentina utlystes tre dagars landssorg efter Diego Maradonas död.

Nu anklagas han för att vara orsaken till den ökade smittspridningen i landet.

– Skyll inte smittan på honom, skriver dottern Giannina Maradona på Twitter.

Den 25 november dog Diego Maradona av hjärtattack. Hela världen var i sorg och i Argentina utlystes tre dagar av landssorg.

Argentinarna samlades för att ta farväl av landsmannen vilket ledde till våldsamma upplopp mellan polis och de som ville få en skymt av kistan. Många dök upp för att ta farväl av fotbollikonen.

Nu berättar dottern Giannina Maradona, 31, om känslorna efter den offentliga vakan. Minnena är tudelade.

– De bestämde att pappa förtjänade det och vi åkte dit. De bad om att vi skulle ta honom till en plats där folk kunde gå förbi och ta farväl. Många kom. Några sörjde, andra var helt berusade, skriver dottern i ett öppet brev på Twitter.

Anklagas för ökad smittspridning

Efter landssorgen ökade smittspridningen av covid-19 i Argentina. Flera påstår att den offentliga vakan av Maradona kan vara orsaken till det.

Det är något dottern nu slår tillbaka mot.

Det som hände är inte Maradonas fel. Jag hade föredragit att stanna i ett rum, ensam med min familj. Skyll inte smittan på honom, skriver Giannina Maradona.

Diego Maradona ligger nu begravd på en privat plats tillsammans med sina föräldrar. Valet av plats är ett medvetet sådant. Familjen vill kunna sörja ifred – utan onödig uppståndelse från media enligt dottern.

Diego Maradona blev 60 år gammal. Obduktionsrapporten visade att fotbollslegendaren led både av lever-, njur- och kärlsjukdomar.
Foto: Marcelo Endelli / Getty Images South America
Diego Maradona blev 60 år gammal. Obduktionsrapporten visade att fotbollslegendaren led både av lever-, njur- och kärlsjukdomar.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN