Sirius klättrade upp på kvalplats

Uppdaterad 2016-06-20 | Publicerad 2016-06-19

Sirius chockstartade hemmamatchen mot Ljungskile i superettan. Matchuret hade bara hunnit ticka fram till den 17:e minuten när Dragan Kapcevic nickade in 3–0 till hemmalaget. Då hade Johan Andersson och Ian Sirelius redan hunnit före honom i målprotokollet. Tim Nilsen reducerade för Ljungskile i slutet av halvleken, men Sirius trepoängare var aldrig i fara. Matchen slutade 3–1.

– Vi lyckades såra deras trebackslinje i början. Sedan tappade vi koncentrationen lite, men genomförde matchen på ett stabilt och bra sätt, sade Siriustränaren Kim Bergstrand till TV4 Sport.

Sirius är nu tabelltrea och på kvalplats till allsvenskan.

Oavgjort i Södertäljederbyt

I Södertäljederbyt mellan Assyriska och Syrianska ställdes två lag i poängbehov mot varandra. De fick nöja sig med en pinne var. Matchen slutade 1–1 efter två sena mål. Ken Fagerberg gav Assyriska ledningen i den 80:e minuten – repliken från Syrianska och August Wängberg kom i den 88:e. Syrianska – som hade fyra raka förluster inför söndagens match – lämnade därmed över jumboplatsen i tabellen till Ängelholm. Assyriska håller fortfarande en liten marginal till hotande kval- och nedflyttningsstreck.