”Jättekonstigt – är det någon säljkonferens?”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Flera gäster var kritiska mot ändringen av Fotbollsgalan. 

Men programledaren Pär Lernström försvarar upplägget. 

– Det är jätteklurigt att göra ett tv-program när folk sitter och käkar mat. Det är ingen bra publik, säger han. 

I vanliga fall sitter gästerna och äter under tv-sändningen, men när Fotbollsgalan flyttade från Globen till Hovet ändrades upplägget. I stället hölls middagen på Annexet innan sändningen startade och gästerna förflyttades sedan till Hovet för en "biosittning". 

Det nya upplägget mötte stark kritik bland gästerna. En kallade tillställningen för "värdelös" och en annan liknade den vid en Finlandsfärja.

– Det känns som att det här upplägget är sämre, om vi säger så, säger Therese Sjögran.

Caroline Seger

 – Det är klart att det är speciellt och annorlunda. Det är lite mer "var beredda nu, kolla på kameran, klappa, tysta". Men det är så det ska vara, det blir ju bättre än att man har ett gäng som bara sitter och pratar en hel gala.

”Finns en anledning”

Programledaren Pär Lernström förstår kritiken, men försvarar upplägget. 

–  Det är också två saker vi gör här. Det ena är en fest där fotbolls-Sverige samlas och har trevligt och det andra är ett tv-program som ska bli en underhållande och spännande gala. Kombinationen är svår. Jag tycker att det är jätteklurigt att göra ett tv-program när folk sitter och käkar mat. Det är ingen bra publik, säger han.

– Jag gillar det här. Här har vi fokus framåt och sitter och tittar på det som faktiskt händer på scenen. Under själva showen är det viktigare ur vårt perspektiv. Det finns en anledning till att merparten av galorna är på det här sättet, med biosittning som det kallas. 

”Är det säljkonferens?”

En annan snackis på galan var att herrlandslaget inte var på plats. I stället var de med på länk från Cypern där de laddar upp inför EM-kvalet mot Rumänien. I ett konferensrum med stora runda bord satt hela landslaget samlat i träningsoveraller.

– Jag tycker att det blev härligt. Jag har aldrig sett en guldboll delas ut till någon i gympakläder. Det var bjussigt av dem att vi fick vara med. Vi diskuterade också hur det skulle bli, om det var bättre att de skickade hälsningar. Men direkt är alltid direkt och någonstans tycker jag att man kunde skönja hos dem att de tycker att det är roligt ändå, säger Lernström.

– Det är jättekonstigt såklart, är det någon säljkonferens? Men jag gillade det också. Det är fortfarande landslaget och jag tycker att det var skönt att de var med.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.