Han kunde ha spelat för Turkiet – men valde Tyskland.

När lagen möttes i kväll gjorde han mål. Hur han reagerade?

Genom att inte jubla.

1,7 miljoner tyskar är av turkiskt ursprung.

Därför har det ända sedan EM-kvalet lottades snackats mycket om den matchen som spelades i i kväll.

Kunde spelat för Turkiet

Huvudpersonen inför matchen har varit Mesut Özil. Real Madrid-spelaren, som fick sitt stora genombrott under sommarens VM, har turkiska förfäder och kunde ha valt att spela för Turkiet.

Därför var det stort fokus runt honom, och på arenan syntes planscher med olika budskap till 21-åringen.

I den 79:e minuten blev det extra stort fokus kring honom. Då frispelades han av Philip Lahm, och kom ensam vid straffområdslinjen. Han tog några steg och avslutade sedan kyligt förbi den turkiske målvakten.

Att situationen var känslig märktes tydligt på Özil, som såg nästan nedstämd ut efter målet och inte visade några som helst tecken på att vilja jubla.

Toppar gruppen

Målet innebar 2–0 åt Tyskland. I den första halvleken hade Miroslav Klose gett laget ledningen, och samme Klose avslutade sedan målskyttet i den 87:e minuten.

Tyskland leder därmed EM-kvalgrupp A med tre raka segrar. Turkiet ligger trea, tre poäng efter Tyskland.