Toivonen blåst på första landslagsmålet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-03

Här blir Ola Toivonen blåst på sitt ledningsmål mot Wales. Degerforssonen vinkades felaktigt av för offside när han nickade in Christian Wilhelmssons inlägg.

I den 23:e minuten tog sig en comebackande Christian "Chippen" Wilhelmsson runt på högerkanten och serverade Ola Toivonen med ett fint inlägg.

PSV-anfallaren kom upp bra och tryckte in 1–0.

Trodde alla.

Men den assisterande domaren vinkade, felaktigt, för offside och berövade Toivonen på vad som borde ha varit hans första landslagsmål.

– Det kan omöjligt ha varit offside, säger förbundskaptenen Erik Hamrén till TV4 Sport.

Offside-avblåsningen tyckes dock tända ett trögt svenskt landslag som kom in i spelet ju längre den första halvleken led.

Sebastian Larsson (frispark) och Johan Elmander (skott utifrån) hotade Wales vid ett par tillfällen innan den senare kunde göra 1–0 på ett mycket vackert skott i den 43:e minuten.