Oavgjort i dramatisk Smålandsderby

Publicerad 2012-04-29

Öster kom i kapp J-Södra trots en spelare utvisad

Freddy Söderberg ordnar 3-3.

Underläge med 1-3 och en spelare utvisad. Då klev Öster fram två gånger om och ordnade poäng i derbyt mot Jönköpings Södra.

– Oerhört imponerad. Vi gör en fantastisk insats efter utvisningen, säger Östers Denis Velic till TV4 Sport.

Det var fotbollsfest i Småland och över 4000 åskådare hade samlats för att se Smålandsderbyt mellan serietvåan Jönköpings Södra och superettans fyra Öster. Hemmalaget verkade tagna av stundens allvar och i stället var det Öster som dominerade första halvleken och tog ledningen genom Freddy Söderberg.

Bättre i andra halvlek

Det Jönköpings Södras tränare Mats Gren sade till sina spelare i pausen fick fart på hemmalaget som kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek.

Mål från Tommy Thelin och Pär Cederqvist inom loppet av tre minuter gav Jönköpings Södra ledningen och när sedan Östers Mario Vasilj blev utvisad varpå Jesper Svensson gjorde 3-1 till hemmalaget såg segern kassaskåpssäker ut.

Men Öster hade inte gett upp utan kom tillbaka två gånger om. Först tack vare ett självmål och sedan kunde Freddy Söderberg kvittera till 3-3 i 80:e minuten.