FC Rosengård rycker i toppen

Publicerad 2020-08-30

FC Rosengård rycker i den damallsvenska guldstriden.

Anna Anvegård blev matchhjälte när hon gjorde sitt andra mål, till 2–1, på straff.

– Det är en jätteskön känsla, säger hon till TT.

För bara en vecka sedan hade Kopparbergs/Göteborg chansen att ta en sexpoängsledning i damallsvenskan vid en vinst mot FC Rosengård i seriefinalen.

Men den tunga 0–3-förlusten där följdes upp med säsongens andra förlust den här omgången (0–1 mot Kristianstad) och nu är det FC Rosengård som tagit kommandot i serien.

Anvegård tvåmålsskytt

Det regerande mästarlaget tog en tung trepoängare borta mot Eskilstuna efter en 2–1-seger där landslagsanfallaren Anna Anvegård blev tvåmålsskytt.

Anvegård gjorde 1–0 redan i den femte minuten innan Loreta Kullashi kvitterade på straff i första halvlek.

Men även gästerna tilldelades en straff i andra halvlek när Vaila Barsley ansågs fälla Jelena Cankovic i straffområdet. Anvegård var kylig från straffpunkten och satte viktiga 2–1 under stor press.

Hon var medveten om vad som stod på spel när hon klev fram.

– Ja, det slog mig direkt men sen får man samtidigt tänka att man inte ska tänka på vad som händer om man missar utan på känslan när man sätter den i mål. Det är det man får fokusera på, säger Anvegård med ett leende till TT.

Guldläge

I och med att FC Rosengård har en överlägsen målskillnad och tre poäng fler än Göteborg har laget ett fint läge till andra raka SM-guldet med nio omgångar kvar av serien.

– Inför den här matchen sa vi att det är nästan som tio finaler kvar nu. Vi behöver göra en jättebra insats varje match. Men efter vinsten mot Göteborg är det ändå jätteskönt att ha det i egna händer, säger Anvegård.

För Eskilstuna är läget desto tyngre. Laget ligger bara nia i tabellen med 14 poäng på 13 matcher.