Äldsta sonens sista hälsning till Maradona

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Diego Maradona Junior har inte kunnat resa till Argentina för att hedra sin pappa.

Den 34-årige sonen har legat på sjukhus hemma i Neapel insjuknad i coronaviruset.

På sociala medier delar han känslosamma hyllningar efter att Diego Armando Maradona dött 60 år gammal.

Diego Maradona Junior föddes 1986 som son till Cristiana Sinagra och Diego Maradona, men det dröjde drygt 20 år till 2007 innan hans pappa erkände faderskapet.

På plats på begravningen i Buenos Aires var familjen och de närmaste vännerna, bland annat ex-frun Claudia Villafane, ex-partnern Veronica Ojeda, döttrarna Dalma Maradona, Gianina Maradona och Jana Maradona samt sonen Diego Fernando Maradona.

Äldsta barnet Diego Maradona Junior kunde inte åka till den argentinska huvudstaden efter att ha blivit sjuk i covid-19, både han och hans fru testades positiva för viruset i början av november.

”Vi har symtom och det är inte alls trevligt”, skrev Diego Maradona Junior på Instagram.

Diego Maradona Junior 2001, i det italienska U16-landslaget.
Foto: GETTY IMAGES / INSTAGRAM (@diegomaradonajunior)
Diego Maradona Junior 2001, i det italienska U16-landslaget.

Kunde förlåta tusen gånger

Bara några dagar tidigare hade han delat en video för att fira sin pappas 60-årsdag.

”Jag önskar att jag kunde tillbringa dagen annorlunda, ha kul med dig och glömma den här svåra perioden åtminstone i några timmar. Jag befinner mig här och skriver till dig långt ifrån den omfamningen av dig som jag i så många år drömt om. Jag önskar dig att le mer än någonsin, älska utan begränsningar och alltid vara glad och lycklig”, skrev Diego Maradona Junior.

I augusti 2016 erkände Maradona för första gången faderskapet inför allmänheten, till media i Buenos Aires sa han; ”Jag älskar honom mycket och han är väldigt lik mig.”

”Du frågar mig ofta om jag har förlåtit dig, hur kan jag inte ha gjort det om du med en kram lyckades avbryta så mycket lidande. Jag skulle förlåta dig tusen gånger till och vet du varför? För att varje barn har sin egen superhjälte och du har alltid varit min. Jag älskar dig, pappa”, skrev Diego Maradona Junior på födelsedagen.

Känslosam med barnbarnet

Efter att Diego Maradona dog i hjärtattacken har sonen hedrat honom med flera inlägg på sociala medier.

Till en bild på Napolis hemmaarena Stadio San Paolo som ska byta namn till Stadio Diego Armando Maradona skrev han: ”Kaptenen av mitt hjärta kommer aldrig att dö.”

Till en bild där alla Napoli-spelarna kom ut i tröjnummer 10 till torsdagskvällens hemmamatch skrev han: ”Älska och försvara din tröja som att det var ditt andra skinn. Det är en evig tröja, det är min pappas tröja.”

Foto: INSTAGRAM (@diegomaradonajunior)
Diego Matias Maradona, barnbarn till Diego Armando Maradona.

På en annan bild står Maradonas barnbarn Diego Matias Maradona på balkongen i argentinsk Maradona-tröja och med ett ljus i handen och tittar ut över upplysta Stadio San Paolo.

Runt arenan och runt i Neapel hade folk samlats för att hedra Maradonas minne, inför matchen var en ring av bengaler utanför och vid avspark klockan 20.45 gick folk ut på balkongerna eller stod ute på piazzorna för en lång applåd till deras hjälte.

Inne på matchen var hans bild på storbildskärmar med årtalet 1960, och i stället för 2020 fanns evighetstecknet.

Under uppvärmningen spelades Maradonas klassiska uppvärmningslåt Live is Life i högtalarna.

Hälsning från Pelé

Diego Maradona begravdes tillsammans med sina föräldrar Dalma Franco (dog 2011) och Don Diego (dog 2015).

Med på begravningen var också hans bröder Raul ”Lalo”, systrarna Ana, Rita, Elsa, Maria Rosa och Claudia samt brorsönerna Walter ”El Chino” Machuca och Daniel Lopez Maradona.

Den första blomsterkransen som ladse fram var från brasilianske legendaren Pelé med texten: ”Må Gud ta emot dig med mycket kärlek.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.