Rolfö tvåmålsskytt när Sverige gick till final i Algarve cup

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2018-03-05

Fridolina Rolfö (arkivbild)

Fridolina Rolfö gjorde två mål när Sverige vann med 3–0 mot Ryssland och säkrade gruppsegern i Algarve cup.

Resultatet innebär att Sverige är vidare till final.

– Det har varit målet att ta oss dit. Det vore jätteroligt att vinna hela turneringen, säger Rolfö till Sportbladet.

Sverige inledde Algarve cup med en 3–1-seger mot Kanada och följde upp med att spela 1–1 mot Sydkorea. Inför dagens match mot gruppjumbon Ryssland hade Sverige lika många poäng och samma målskillnad som Sydkorea.

Ett nykomponerat svenskt lag (bara Olivia Schough fanns kvar från startelvan mot Sydkorea) kontrollerade spelet inledningsvis men hade svårt att komma till klara målchanser.

Efter en kvart lyckades Sverige till slut etablera tryck mot det ryska målet. Först nickade Magdalena Eriksson över på Filippa Angeldals frispark och i anfallet därpå sköt Fridolina Rolfö i ribban.

I den 31:a minuten tog Sverige ledningen på frispark. Linköpingsspelaren Filippa Angeldal, som gjorde sin första A-landskamp från start, sköt en lång lyra som tack vare medvinden seglade in över Julia Gritjenko i det ryska målet.

Nära hattrick

Andra halvlek var bara några minuter gammal när Sverige gjorde 2–0. Fridolina Rolfö tog bollen på högerkanten, drev in i straffområdet och sköt i bortre med vänstern.

– Det var kanske lite taffligt försvarsspel. Planen var att spela in, men så öppnade hon upp i bortre så att jag kunde skjuta där, säger Rolfö.

I den 60:e minuten fick Filippa Angeldal på ett tungt vänsterskott som Gritjenko tippade över ribban. På den efterföljande hörnan gjorde Rolfö 3–0 till Sverige.

– Bollen damp ner precis framför fötterna, så det var bara att skjuta in den.

Bara någon minut senare hade Bayern München-anfallaren chansen att göra hattrick, men Gritjenko stod för en fin räddning och 3–0 stod sig matchen ut.

– Så klart roligt att få göra mål och bra för självförtroendet, men framför allt är jag glad att vi vinner i dag och att vi gör det så tydligt, säger Fridolina Rolfö.

Viktigt att hålla nollan

Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic fick hålla nollan i sin första match i turneringen.

– Det var jätteviktigt, att hålla nollan är något vi alltid strävar efter. Kul också för Zecira att få göra det i sin första match, säger Fridolina Rolfö.

I den andra matchen i Sveriges grupp vann Kanada med 3–0 mot Sydkorea. Det innebär att Sverige vinner gruppen och är vidare till final som en av turneringens två bästa gruppsegrare. I finalen väntar regerande Europamästaren Holland.

– Det har varit målet att ta oss dit. Det vore jätteroligt att vinna hela turneringen, säger Rolfö.