Rashidis svar efter Djurdjic attack

Nikola Djurdjic är inte imponerad av AIK:s insatser i Europa.

Herardi Rashidi, 25, bryr sig inte.

– Det kommer alltid att vara snack runt omkring. Jag lägger inte fokus på andra, jag pratar inte om andra. Vi fokuserar på oss själva, säger Rashidi.

Sportbladet har träffat Hammarbys offensiva trio Nikola Djurdjic, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic. Stjärnorna är inte imponerade av sina Stockholmsrivaler.

Djurdjic sågar AIK:s insatser i Europa.

– I allsvenskan är AIK bra defensivt. Men ute i Europa är deras spel pinsamt för hela allsvenskan.

Hur menar du?

– Jag har sett en hel del av deras matcher i kvalen och... jag fattar inte vad de håller på med. Hur kan det vara så stor skillnad på AIK i allsvenskan och i Europa? Om de nu är ett så bra lag rent defensivt så måste de ju kunna representera Sverige och allsvenskan mycket bättre ute i Europa. För de är inte bra nog där. Titta hur Rosenborg körde över och var klasser bättre än Maribor som AIK hade så svårt för? De hade till och med tufft mot det där armeniska laget de mötte. Då blir man fundersam.

”Jag har inte så mycket att säga”

AIK:s första möte med Celtic i Europa League slutade med förlust med 0–2 på Celtic Park. På torsdag väntar returen på Friends Arena.

När Herardi Rashidi får höra vad Djurdjic har att säga om AIK:s insatser i Europa bryr han sig inte.

– Jag har inte så mycket att säga om vad alla andra säger. Jag spelar för AIK och gör allt för AIK. Det kommer alltid vara snack runt omkring. Jag lägger inte fokus på andra, jag pratar inte om andra. Vi gör det vi ska göra. Vi fokuserar på oss själva, inte på andra.

Tycker du att han har rätt?

– Inga kommenterar. Alla tycker olika. Jag tycker att vi gör väldigt bara ifrån oss i allsvenskan och Europa. Vi hade stolpe ut mot Maribor, men det handlar om att kriga vidare och fokusera på det vi ska göra nu. Vi ska försöka vinna så mycket vi kan.

”Har kommit tillbaka från värre situationer”

Vad har ni för möjligheter mot Celtic?

– Bollen är rund, som jag brukar säga. Vi har sett flera gånger i de stora turneringar att flera lag har kommit tillbaka från värre situationer än vad vi är nu. Om de lyckas kan vi med göra det.

– Jag ser inga hinder eller barriärer, vi har alla chanser. Det är fakta att vi inte fick med oss ett bortamål senast. Vi vet att vi är en stark grupp. Så länge vi har varandras rygg och AIK-fansen med oss så vet vi att vi kan skapa något tillsammans.

Går ni vidare?

– Det tror jag. Jag skulle inte hålla på med sporten om jag inte trodde att vi kunde vinna.

– Vi krigar för varandra, våra familjer och fansen. Det blir spännande. Vi måste gå för det på riktigt. Det handlar om att stänga till där bak och göra så mycket vi kan framåt för att ta oss vidare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN