Försvarsmissarna som fällde Sverige

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-19

Italien utnyttjade Sveriges dåliga defensiv – två gånger

1–0-målet på väg in bakom Jonas Dahlin.

Vi blev överkörda på det område vi oftast behärskar bäst. Italien vann U21-mötet mot Sverige med 2–1 efter två präktiga svenska försvarsmissar.

– Vi pratade om det i omklädningsrummet, att vi glömmer den här matchen och går vidare. Vi har allt i egna händer, vinner vi är vi klara för semifinal, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson till TT.

Sverige skapade chans efter chans mot Italien i EM-slutspelet för U21. Men man gjorde inte mål. När Sverige vid två tillfällen blottade sig bakåt tog Italien chansen och gjorde två mål – och stängde matchen. Vid 0–1 efter 23 minuter gick den svenska backlinjen bort sig ordentligt. Högerbacken Mikael Lustig var den största syndaren och lämnade Mario Balotelli ensam efter en präktig positionsmiss.

Trots byten lyckades inte Sverige göra mål

När Italien sedan stängde matchen, efter 53 minuter, så var det Rasmus Bengtsson som missade markeringen fullständigt när Robert Acquafresca nickade in Sebastian Giovincos precis frispark. I andra halvlek gjorde förbundskaptenen Jörgen Lennartsson två byten. Emir Bajrami och Gustav Svensson gick av, och Martin Olsson och Labinot Harbuzi kom in. Förgäves. Sverige var aldrig nära och ett defensivt skickligt Italien vann med 2–1.