Celta Vigo tappade femteplatsen

Publicerad 2016-05-14

John Guidettis debutssäsong för Celta Vigo slutade med 0-2 mot Atletico Madrid.

Därmed halkade man ner till sjätteplats och tvingas nu kvala till Europa League nästa säsong.

I takt med Athletic Bilbao kopplade greppet på Sevilla (matchen slutade 3-1) stod det klart att Celta Vigo behövde vinna mot Atletico Madrid för att försvara sin femteplats i ligan som innebär en direktplats till Europa League.

Men det satte Fernando Torres stopp för. Först konstmålade han med en liggande volley till 1-0 i 52:a minuten innan hans cykelspark i ribban nickades in av Antoine Griezmann till 2-0 bara två minuter senare.

Sju mål av Guidetti

John Guidetti spelade hela matchen men hans La Liga-målskörd stannar på sju mål under debutsäsongen.

Som sexa i tabellen kommer Celta Vigo nu få kvala för att nå Europa League nästa säsong. Atletico Madrid slutar trea i tabellen.