Isaks vilda glädje efter cuptriumfen

Publicerad 2017-04-26

Alexander Isak satt på bänken.

Då fick svensken se ett rafflande drama – med Dortmund som vinnare.

Efter 3-2 mot rivalen Bayern München är man vidare till final i den tyska cupen.

Den 14 mars fick 17-årige Alexander Isak debutera för Dortmund via ett fyra minuter långt inhopp i cupmatchen mot tredjedivisionslaget Sportfreunde Lotte.

På onsdagskvällen fanns han på bänken – mot självaste Bayern München.

Det blev ingen inhopp den här gången, men den svenske jättetalangen fick anledning att fira vilt tillsammans med sina lagkamrater efter att hans Dortmund vänt och vunnit ett rafflande drama mot rivalen.

”Hade tur”

Bayern ledde med 2-1 inför den andra halvleken.

Då vaknade Dortmund.

Målkungen Pierre-Emerick Aubameyang kvitterade till 2-2, framspelad av assistkungen Ousmane Dembélé – och i den 74:e minuten var det Dembélés tur att skriva in sig i målprotokollet, som stor hjälte, via ett klassmål.

Hans 3-2-mål blev matchens sista och därmed är Borussia Dortmund vidare till final i DFB Pokal.

– Vi hade lite tur i den här matchen. Ganska mycket tur till och med. Men det behöver du om du ska vinna mot ett lag som Bayern München, säger Dortmund-tränaren Thomas Tuchel.

Finalen spelas den 27 maj mot Eintracht Frankfurt.

Formsvacka

Bayern München är just nu inne i en formsvacka och har fem raka matcher utan seger. Något som inte har hänt – sedan april 1995.

– Vi är självklart väldigt besvikna, säger Bayern-tränaren Carlo Ancelotti.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se