Bojans utbrott i tv

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2010-03-07

Bojan Djordjic stal showen i går. Först låg han bakom segermålet med en omdiskuterad frispark, och efter matchen drog han från tv-studion när frisparken kom på tal:

– Att vi ska diskutera målet där i tio minuter tycker jag är fel, ­säger han efteråt.

IFK Göteborg

AIK vann Super­cupen och är första lag att vinna trippeln – allsvenskan, svenska cupen och Supercupen. Kvalitetsmässigt var matchen svag, men båda lagen var sugna på att vinna. Det smällde rejält i närkamperna, både frisparkar och kort delades ut i strid ström.

En av frisparkarna blev mycket omtalad. När Sebastian Eguren gjordes ned tog Bojan Djordjic hand om bollen direkt och passade snabbt fram till Antonio Flávio som satte segermålet bakom Kim Christensen.

Fem meter ifrån

Men frisparken slogs omkring fem meter ifrån platsen där den skulle ha lagts. Göteborgarna protesterade direkt till domaren Markus Strömbergsson. Och i TV4-studion efteråt försökte programledaren Patrick Ekwall diskutera frisparken. Bojan Djordjic ville prata om annat i stället, så han tog av sig mikrofonen och gick därifrån:

– Jag lämnade studion, i bland måste man. I bland får man såna frågor vet du så jag orkar inte svara. Att vi ska diskutera målet där i tio minuter tycker jag är fel.

”Godkände målet”

– De försöker ta bort vår chans att kontra och jag tar den snabbt. De (i studion) säger att bollen ska ligga på samma ställe, så sitter vi och diskuterar det i tio minuter när vi har vunnit matchen med 1–0 och domaren har godkänt målet.

Djordjic tycker att det är betydligt roligare att prata om vinsten i Supercupen. Den tredje titeln på fyra månader efter allsvenskan och svenska cupen i början av november förra året:

– Det är första gången någon har vunnit alla tre. Såklart en titel är en titel, vi började där vi avslutade förra säsongen, säger han.