Barcelona vann sitt tredje VM-guld

Uppdaterad 2015-12-21 | Publicerad 2015-12-20

Slog River Plate i finalen

I semifinalen gjorde han hattrick.

I finalen fick Suárez nöja sig med två mål, men var ändå stor segerorganisatör när Barça tog VM-guld för klubblag – för tredje gången.

I semifinalen mot kinesiska Guangzhou stod Luis Suárez för ett hattrick när varken Messi eller Neymar fanns på planen.

I finalen mot argentinska River Plate var stjärntrion "MSN" åter komplett och det var Lionel Messi som inledde målskyttet i den 36:e minuten.

Historisk seger

Men det var återigen Luis Suarez som skulle bli matchens lirare. Han inledde den andra halvleken med att, något lyckosamt, sätta ett friläge. Suárez kunde också sätta trean på nick efter inlägg av Neymar och fastställa slutresultatet till 3–0. Fem mål på två matcher för Suarez med andra ord.

– I fotboll är framtiden oviss. Vad som är klart är att det blir svårare och svårare att vinna priser. Vi är väldigt nöjda, med den nivån vi höll i dag skulle alla lag ha haft svårt att slå oss, säger tränare Luis Enrique till klubbens webbplats.

Barcelona tog därmed sitt tredje VM-guld för klubblag vilket är historiskt – ingen annan klubb har tidigare lyckats med samma prestation.