J-Södra ångar på mot allsvenskan (arkivbild).

J-Södras anfallare hade en tung dag på jobbet.

Då klev mittbacken Joakim Karlsson fram och visade vägen mot Frej.

– Jag var på rätt ställe, säger den ovane målskytten till TV4 Sport.

J-Södra besegrade bottenlaget Frej med 2–0 hemma på Stadsparksvallen, men den här gången var det inte skyttekungen Fredrik Olsson eller poängmaskinen Tommy Thelin som lade grunden till trepoängaren.

Framförallt Olsson visade dålig skärpa i  den första halvleken. Det kan man inte säga om Joakim Karlsson, som utnyttjade den enda målchans han fick under matchen.

Mittbacken som hämtades från Kristianstad i december 2011 är inte direkt känd för sitt målsinne, men i år har han fått fansen att tänka om.

26-åringen tryckte in matchens enda mål när J-Södra besegrade Gais i slutet av april, och under tisdagen visade han på nytt att han kan vara en tillgång även offensivt.

Kanonträff med pannan

Matchen hade bara pågått i åtta minuter när  Joakim Karlsson nickade in en av Robert Gojani perfekt slagen hörna. Pang! Bollen tog i ribban och studsade ner på rätt sida av mållinjen. Täbyklubbens målvakt, Marko Atanackovic, hann knappt reagera.

– Han sätter bollen rakt på pannan. Det är inte svårt när man får sådana ”servar”, säger Joakim Karlsson till TV4 Sport.

I den andra halvleken fick han se Fredrik Olsson, vackert framspelad av Daryl Smylie, utöka ledningen med sitt 14:e mål för säsongen, men bottenlaget Frej saknade inte chanser och höll spelet väl uppe på den blöta och svårspelade gräsmattan.

Två bollar i målramen

Adnan Cirak prickade stolpen sedan Viktor Nordin skickat in ett inlägg från högerkanten, och Joakim Runnemo träffade ribban.

– Vi har en väldigt bra period i andra halvlek, då vi har ett stolpskott. Vi hade behövt ett mål där, men när vi har momentum får vi inte dit den, säger Frej-tränaren Bartosz Grzelak till TV4 Sport.

J-Södra leder Superettan sju poäng före Östersund och ytterligare fem före Sirius, som ligger på kvalplats. Om de övriga resultaten i den 25:e omgången går smålänningarnas väg kan det allsvenska kontraktet säkras i nästa match, då Gais står för motståndet.