Dplay sänker nu priserna tillfälligt

Gör som C More och Viasat

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Även Dplay sänker sina priser på grund av coronakrisen.

Nya kostnaden: 99 kronor i månaden.

– Vi gör det här eftersom vårt sportutbud är begränsat, säger presschef Daniel Lagerqvist.

Discovery Networks Sweden har tagit över rättigheterna för allsvenskan och superettan och matcherna kommer att sändas exklusivt i streamingtjänsten Dplay. Ett årsabonnemang kostar 299 kr/månad och ett månadsabonnemang 349 kronor.

Men just nu är det oklart när serierna kan dra i gång. Därför justerar Dplay nu sina priser tillfälligt till 99 kronor i månaden.

”Notera att vi enbart kan justera priset för de som betalar för sitt paket direkt på Dplay eller via Apple, samt att det nya priset om 99 kr/månaden är tillfälligt medan sportutbudet är begränsat. Det nya priset träder i kraft idag, men om du betalar för Dplay via Apple träder det i kraft på tisdag”, skriver man i ett pressmeddelande.

”Sköts av sig självt”

Presschef Daniel Lagerqvist säger till Sportbladet att kunder som redan tecknat abonnemang inte behöver göra några egna justeringar för att ta del av prissänkningen.

– Det här sköts av sig självt, säger han.

Hur agerar ni om det kommer besked om att allsvenskan kan starta i, säg början av juni – vrider ni tillbaka priserna direkt då?

– Så här: Vi sänker priser för att vårt sportutbud är begränsat på grund av coronaviruset. När det inte längre är begränsat återgår vi förstås till ordinarie priser. Det här är en tillfällig åtgärd. Samtidigt händer det så jäkla mycket just nu så vi får se över situationen hela tiden, säger Daniel Lagerqvist.

Sedan tidigare har såväl C More som Viasat sänkt sina priser tillfälligt.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.