EA Sports drag efter anklagelserna mot Ronaldo

TV-spelsjätten plockar bort honom från hemsidan

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nike kan bryta miljardavtalet med Cristiano Ronaldo efter våldtäksanklagelserna. 

Nu plockar EA Sports bort stjärnan från sin hemsida. 

Polisen har öppnat våldtäktsutredningen mot Cristiano Ronaldo efter att Kathryn Mayorga förra veckan gick ut och berättade sin version om vad som hände när hon träffade stjärnan på ett lyxhotell i Las Vegas 2009. 

Der Spiegel, som publicerade uppgifterna om den påstådda våldtäkten redan 2017, har kunnat visa dokument där Ronaldo själv ska ha sagt till sina advokater att Mayorga sa ”nej och stopp flera gånger”.

Fifa 19 före.
Fifa 19 före.
Fifa 19 efter.

”Följer situationen noggrant”

Ronaldo själv har förnekat anklagelserna och kallat det hela för ”fake news”. Men uppgifterna gör stjärnans sponsorer bekymrade. Skojätten Nike, som har ett livstidskontrakt med Ronaldo värt närmare tio miljarder kronor, uppges kunna bryta kontraktet enligt Daily Mail. 

”Vi är djupt oroade över dessa anklagelser”, skriver Nike i ett uttalande. 

Nu har även EA Sports agerat. Ronaldo är ansiktet utåt för Fifa 2019, men nu har speljätten plockat bort bilden på stjärnan från sin hemsida.

”Vi har sett de bekymrande rapporterna och anklagelserna mot Cristiano Ronaldo. Vi följer noggrant situationen och vi förväntar oss att atleter och ambassadörer beter sig på ett sätt som överrensstämmer med EA:s värderingar”, skriver de i ett uttalande. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.