Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-22

Fransmannen gjorde mål efter 41 sekunder på plan

41 sekunder.

Så lång tid tog det för Karim Benzema att göra 1–0 på sitt gamla lag.

Och Real Madrid såg äntligen ut att vara på god väg mot en kvartsfinal i Champions League, men Lyon fick in en sen kvittering i 83:e minuten.

Släkten är värst brukar det ju heta. Något som Lyon sannerligen fick bevis på efter att Karim Benzema kommit in på planen efter en mållös första halvlek.

63:59 stod klockan på när Jose Mourinho bytte in Karim Benzema. 41 sekunder och ett fint samspel med Mesut Özil senare, så hade den förre Lyon-anfallaren sänkt sitt gamla lag och sett till att Real Madrid skaffat sig ett bra läge inför returen på hemmaplan – trodde alla. Men Lyon fortsätter att vara Real Madrids Champions League-mardröm och Benzemas superhopp blev inte avgörande, skulle det visa sig.

Gomis kvitterade sent

För i den 83:e minuten kom kvitteringen till 1–1. En frispark långt utifrån nickades högt upp i luften Ronaldo i muren, bollen damp ner i straffområdet där lagkaptenen Cris skarvnickade fram till Bafetimbi Gomis som bredsidade in Lyons kvitteringsmål.

Ronaldos frispark i stolpen

Real Madrid har inte lyckats ta sig till en Champions League-kvartsfinal på sex försök och den bittra förlusten i förra årets åttondelsfinal mot just Lyon sitter nog kvar i spelarnas huvuden än. Men Real hade saknade inte chanser innan Benzema kunde göra sitt femte CL-mål på sex matcher, däribland en frispark i stolpen av Ronaldo och en nick i ribban från Sergio Ramos i början av den andra halvleken.

Källström utbytt i 77:e

Kim Källström gjorde en helt okej insats men byttes ut i den 77:e minuten, bara fem minuter innan arenan i Lyon kokade över i segerrus. Returen spelas på St Bernabeu den 16 mars.