Här skickar Nigeria ut Elfenbenskusten

Publicerad 2013-02-03

Favoriten borta tidigt i Afrikanska mästerskapen

Nigeria är klart för semifinal i Afrikanska mästerskapen efter att ha besegrat Elfenbenskusten med 2–1 i söndagens kvartsfinal.

Nigeria tog ledningen i första halvlek. Spartak Moskvas anfallare Emmanuel Emenike drog till med ett stenhårt skott på frispark i den 43:e minuten som Elfenbenskustens målvakt inte hann parera.

Kvitteringen kom i början av andra halvlek. Didier Drogba slog en frispark. Bollen landade till slut perfekt på Cheikh Tiotés panna, och bollen gick i nät.

I den 78:e minuten blev Sunday Mba stor matchhjälte när han prickade in segermålet för Nigeria.

Elfenbenskusten, inför turneringen den stora favoriten till slutsegern, forcerade sedan för ett slutmål – men man kom aldrig riktigt nära.

I onsdagens semifinal ställs Nigeria mot Mali.