Sirius är tillbaka i vinnarspåret igen

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-02

Jubel i Sirius (arkivbild).

Efter förlust och oavgjort i de två senaste matcherna är Sirius tillbaka på vinnarspåret igen i superettan i fotboll. Det blev bortaseger över Trelleborg med 2–0. Uppsala-laget är nu tre poäng före Halmstad som bara fick 1–1 borta mot Syrianska.

Efter en mållös första halvlek på Vångavallen gjorde Sirius Christer Gustafsson 1–0 direkt på frispark i inledningen av den andra halvleken. Kim Skoglund satte tvåan sju minuter senare, framspelad av Lars Larson.

Halmstad ledde mot Syrianska med 1–0, men Heradi Rashidi kvitterade i den 89:e minuten.

Ljungskile tog sin fjärde seger för säsongen, en väldigt viktig trepoängare i bottenstriden. 2–0 mot Värnamo betyder att Ljungskile lämnade över jumboplatsen till Ängelholm och nu bara är en poäng från Assyriska på kvalplats.

Admir Bajrovic gjorde 1–0 strax före halvtid. I den 64:e minuten missade Jakob Olsson en straff. Men sex minuter senare satte Ahmed El-Amrani 2–0 på straff.