Avslöjar: Därför har Prica hamnat i MFF:s frysbox

Av: Johan Flinck

Publicerad:

MALMÖ. Från startelvan till frysboxen.

Sportbladet kan nu avslöja anledningen till att Tim Prica, 18, inte får spela i MFF.

Tim Prica startade de två första matcherna i allsvenskan för Malmö FF samt kvartsfinalen i cupen mot AIK.

Men efter ett längre inhopp i förlusten mot Elfsborg den 5 juli har den 18-årige stortalangen varit utanför truppen helt i de senaste sex matcherna (efter att varit med i samtliga matchtrupper under våren fram tills dess).

Han lär heller inte vara med i den än så länge hemliga matchtruppen till torsdagens cupfinal mot IFK Göteborg.

När Prica hade varit utanför truppen för andra matchen i rad (mot Östersund) sa tränaren Jon Dahl Tomasson:

– Han är en ung spelare som vi ser stor potential i. Han har spelat många matcher under mig, men för unga spelare går det upp och ner för under säsongen.

Tim Prica har hamnat i MFF:s frysbox.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tim Prica har hamnat i MFF:s frysbox.

”Vill verkligen förlänga med honom”

Men enligt Sportbladets uppgifter beror den tydliga petningen av Prica på att han vägrar skriva på en förlängning med MFF. Enligt Sportbladets källor fanns det en deadline för Prica, vars kontrakt går ut efter säsongen, att skriva på ett nytt kontrakt. När han inte gjorde det hamnade han utanför matchtruppen och har suttit i frysboxen sedan dess.

Samtidigt har Ola Toivonen gått in i laget och MFF har radat upp segrar utan Prica.

– Vi har varit öppna till alla med att vi verkligen vill förlänga med honom, säger sportchefen Daniel Andersson.

Att han gått från startplats och längre inhopp till att plötsligt inte vara med i truppen alls – har det med kontraktssituationen att göra?

– Jon väljer ett lag för att vinna fotbollsmatcher. Sedan är det klart att när han göra sina val så tar han också hänsyn till vad som är bäst för föreningen både kortsiktigt och långsiktigt. Så kan man väl säga.

Enligt våra uppgifter hade Prica en deadline för att förlänga och när han inte gjorde det så hamnade utanför matchtruppen – stämmer det?

– Vi kommenterar inte vad vi har för interna diskussioner, säger Andersson.

Bröndby intresserat

Redan i våras rapporterades det att Prica var nära norska Rosenborg, där hans pappa Rade var skyttekung en gång i tiden, och i mitten av juli skrev FotbollDirekt att Prica Jr var muntligt överens med den klassiska, norska storklubben om sina personliga villkor. Det senare dementerades direkt av Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin.

Enligt Sportbladets uppgifter finns danska klubbar också med i jakten på Prica. Den kanske hetaste av dem är klassiska Bröndby.

Tim Prica ser alltså ut att stanna i Skandinavien – men knappast i Malmö FF. Frågan är bara när han lämnar, nu i sommar då MFF fortfarande kan få betalt eller efter säsongen när kontraktet gått ut?

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.