Svaret efter petningen – två mål

Av: Michael Wagner, Petra Thorén

Publicerad:

GÖTEBORG. Petad mot Lettland, petad mot Slovakien.

Då svarade Stina Blackstenius med två mål i sitt inhopp.

– Klart att det är kul för egen del att göra mål, nu när jag inte gjort det på länge och inte startade matchen, säger Stina Blackstenius.

Under VM i somras växte Stina Blackstenius efter en lång måltorka till den målskytt som laget behövde.

Tiden efter mästerskapet har varit tyngre.

Det har gått trögt för klubblaget Linköping och för henne själv.

”Accepterade läget”

Hon petades i Sveriges första EM-kvalmatch mot Lettland, då fick Anna Anvegård starta. Inför Ungernmötet i fredags skadade sig Rosengårds anfallare Anvegård och Stina Blackstenius fick börja. Men mot Slovakien petades hon igen när Madelen Janogy placerades centralt

– Jag accepterade det läget. Madelen Janogy gjorde en väldigt bra match senast mot Ungern och jag förstår att det är en konkurrenssituation, säger Stina Blackstenius.

Efter 45 minuter fick dock Madelen Janogy kliva av efter en känning vaden.

Det öppnade för Blackstenius som kom in och gjorde två av Sveriges totalt sju mål.

– Det är klart att det ger mig energi och det får jag ta tillvara på in i avslutningen av allsvenskan. Det är alltid roligt som anfallare att göra mål, säger hon och sticker inte under stol med att petningen gav lite extra tändvätska:

– Det blir alltid att man vill ta tillvara på chansen. Sen också i en sådan här match. Slovakien blev lite trötta och det var bara att nyttja med mina styrkor, säger hon.

Hård konkurrens

Konkurrensen i den offensiva besättningen är stor i det svenska laget. Madelen Janogy gjorde två mål i Ungern i fredags, men vänder nu hem till Piteå med en muskulär känning i vaden.

– Jag känner att man verkligen måste vara sitt bästa jag hela tiden för det är så otroligt bra spelare man konkurrerar med. Det höjer alla. Jag känner att jag blir bättre när jag är här, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.