Tibbling nersparkad – byttes ut

Uppdaterad 2017-06-20 | Publicerad 2017-06-19

LUBLIN/STOCKHOLM. En av de viktigaste svenska spelaren.

Men efter en timmes spel mot Polen sparkades Simon Tibbling ner av en motståndare.

Mittfältaren haltade ut från planen – och tvingades till ett byte.

– Det gjorde sjukt ont, säger han.

Det svenska U21-landslaget lyckades vända ett tidigt underläge mot Polen till 2–1 efter två snabba mål av Carlos Strandberg och Jacob Une Larsson i slutet av den första halvleken.

I den andra halvleken drabbades dock Blågult av ett tungt avbräck när Simon Tibbling gjordes ner runt mittplan av Polens Karol Linetty.

Haltade ut

Mittfältaren haltade ut till sidolinjen efter situationen, som inte resulterade i något kort, och togs om hand av svenska ledare.

– En av de jobbigaste ögonblicken i mitt liv att gå av matchen. Det känns för jävligt. Det gjorde sjukt ont, säger Tibbling efteråt.

Han drömmer nu om att kunna spela nästa match mot Slovakien, men ska röntgas imorgon.

Hur realistiskt är det?

– Orkar inte tänka på det. Det kan vara min sista U21-landskamp. Kanske slutet för mig (i laget). Jag hoppas det bara är en stukning.

Minuten senare tvingades en skadad Tibbling byta. Muamer Tankovic kom in i hans ställe.