Djurgården vann – efter retligt självmål

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-02-22

Djurgården gjorde vad varken IFK Göteborg eller Hammarby klarade av.

De vann sin första match i Svenska cupen.

Men det krävdes ett snöpligt självmål.

Speakern på Tele 2 Arena summerade första halvlek mellan Djurgården och Ljungskile i Svenska cupen bra när han sa ”vi har noll-noll, noll skador, noll byten, noll gula kort”.

Andra halvan var mer fartfylld. Sebastian Andersson och Sam Johnson missade varsin chans innan hemmalaget tog ledningen i minut 57. Elliot Käck samspelade med Omar Colley och slog ett lågt inlägg som slank ur Ljungskilemålvakten August Strömbergs famn och studsade i mål.

”Vi hann inte”

20 minuter senare kvitterade Ljungskile efter att Tim Nilsen fångat upp en dålig nickrensning och via en Djurgårdare vallat in bollen.

Men matchen skulle inte sluta oavgjort.

Med fem minuter kvar hittade Daniel Berntsen in till Sam Johnson som stod helt fri i straffområdet. Strömberg räddade skottet, men inte bättre än att Sebastian Andersson kunde nå returen och retsamt löst rulla in 2–1, vilket blev slutresulatet.

– Vi tänkte byta ut Sebastian precis men då gjorde han mål. Vi hann inte – det var tur, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Derby den sjätte mars

Djurgården och Ljungskile spelar i Svenska cupens grupp 6, där också Hammarby och Syrianska spelar. De lagen spelade 0–0 i söndagens möte på Tele 2 Arena. Årets första Stockholmsderby kommer alltså att bli mellan Djurgården och Hammarby och spelas sjätte mars, nästa söndag.