Ställde utespelare i mål – nära nollan mot Ajax

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-04

Ajax avgjorde i 93:e minuten

Ado den Haag fick sin förstamålvakt skadad och ersättaren utvisad.

Då tvingades de ställa 176 centimeter långe mittfältaren Ricky van der Bergh i mål.

Det höll till den 93:e minuten när Ajax efter 19 skottförsök under matchen lyckades få hål på bottenlaget.

I den 63:e minuten skadade sig Ado den Haags förstemålvakt Barry Ditewig. Reserven Robert Zwinkels gjorde sedan bort sig fullständigt när han blev utvisad efter en eftersläng i den 76:e minuten.

”Lagets kortaste spelare”

Laget sattes då i en väldigt svår sist med ingen målvakt kvar på bänken. Istället fick 176 centimeter långe Ricky van der Bergh låna Zwinkels tröja och hoppa in i målet.

– Det är lagets kortaste spelare. Det vore ett mirakel om Ajax inte kan göra mål nu, sade den brittiske kommentatorn i Canal Plus.

Miraklet var nära

Miraklet var dock nära. Ajax bombade 20 skott på mål i matchen men trots en man mer och den lille mittfältaren i motståndarmålet var ställningen fortfarande 0-0 när klockan tickade över 90 minuter.

Men sju minuters tilläggstid blev till slut för mycket. I den 93:e minuten fick Toby Alderweireld hål på den ovane burväktaren och räddade Ajax från ett minst sagt pinsamt fiasko mot Ado den Haag som just nu är tredje sist i Eredivisie.