England vann – men streakare stal showen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-15

Richards hjälte när han
nickade in 2-1 på hörna

Micah Richards nickade in segermålet när England premiärslog Tim Sparvs Finland i U21-EM.

Men han som drog till sig mest uppmärksamhet hade varken blå eller vit tröja.

Han hade inte ens byxor.

Favoriterna England var riktigt illa ute mot nederlagstippade Finland när U21-EM hade premiär på Örjans vall i Halmstad. Visserligen tryckte sig Gabriel Agbonlahor förbi på vänsterkanten efter en kvart och spelade in till Lee Cattermoles 1-0 – men sedan kom en olycksminut.

På en långboll mot Berat Sadik tog Michael Mancienne ett onödigt livtag och vräkte ner finländaren. Domaren Cüneyt Cakir tvekade inte utan tog fram det röda kortet.

Walcott byttes ut

Straffen satte Tim Sparv hårt till 1-1.

England såg skrämt ut när de gick in till andra halvlek med en man mindre, dessutom var affischnamnet Theo Walcott utbytt. Åtta minuter senare släppte pressen när Micah Richards gick upp och tryckte in 2-1 på nick.

2-1 stod sig matchen ut, och det enda eventuella glädjeämnet för Finland var att en naken man sprang över planen.