Henry gjorde ”årtiondets mål”

Uppdaterad 2018-08-13 | Publicerad 2013-05-09

Slog till i natt med en vinnande cykelspark

Thierry Henry, 35, kan än.

I natt stod legendaren för ett konststycke av gammalt snitt när hans cykelsparkade in ett vinnande mål i 88:e minuten – framnickad av tidigare Helsingborgaren Markus Holgersson, 28.

– Det är årets mål, årtiondets mål, slår den amerikanske kommentatorn fast i tv-sändningen.

Under glansdagarna gjorde han som han ville med försvararna i Premier League, numera går det lite långsammare för New York Red Bulls Thierry Henry.

Trots det bjuder han fortfarande upp: i går slog 35-åringen till med två mål när Montreal Impact besegrades med 2-1.

”Årets mål”

Det vinnande målet var en riktigt pärla: Juninho, 38, (den förre Lyon-ikonen med ett världsberömt tillslag) slog en hörna i 88:e minuten, Markus Holgersson gick upp i duell och styrde vidare mot Henry – som vackert cyckelsparkade in 2-0.

– Det där är ett konststycke. Markus Holgersson håller bollen levande och... man kan inte lära ut sådant där. Det där är genialt, fullkomlig världsklass. Årets mål, årtiondets mål, slog den amerikanske kommentatorn fast.

Di Vaio reducerade

Den förre Serie A-bekantingen, tillika notoriske måltjuven Marco Di Vaio reducerade senare för Montreal och såg därmed till att konststycket blev matchvinnande.

När New York Red Bulls och dåvarande tränaren Hasse Backe värvade Thierry Henry från Barcelona var det en prestigevärvning.

Första säsongen blev dock något av en besvikelse, men den förre Arsenalstjärnan bevisade snart vilken klass han besitter och gör numera mål på löpande band.