Målfest i Barcelona

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-02

Henrik Larsson bänkad hela matchen när Panathinaikos utklassades med 5-0

Leo Messi och Ronaldinho firar ett av Eto'os tre mål i 5-0-segern mot Panathinaikos.

Samuel Eto’o blev tremålsskytt när Barcelona krossade Panathinaikos med 5-0 i tisdagens Champions League-omgång.

Henrik Larsson blev kvar på bänken hela matchen.

Barcelonas kamerunske anfallare Samuel Eto’o har fått utstå en del kritik den senaste tiden. Mot Panathinaikos på tisdagskvällen gav han kritikerna svar på tal genom att göra tre mål i matchen som slutade 5-0.

Barcelona fick en drömstart när Mark Van Bommel lyfte in 1-0 över Panathinaikosmålvakten Galinovic redan i den första minuten. Grekerna lyckades aldrig hämta sig efter chocken och hade inget att sätta emot när Eto’o brände av sitt målfyrverkeri.

Efter en kvarts spel gjorde Eto’o 2-0 på en vacker nick. 18-årige Leo Messi skrev in sig i målprotokollet efter dryga halvtimmens spel när han tog vara på en tabbe i det grekiska försvaret.

Henke på bänken

Eto’o satte fyran strax före pausvilan efter fin framspelning av Ronaldinho. 5-0 – en riktig pärla – kom en kvart in i en andra halvlek som helt saknade spänning. Eto’o fick bollen av Messi och skruvade vackert in den bakom en chanslös Galinovic.

Henrik Larsson inledde matchen på avbytarbänken och fick inte komma in, trots att Barca-bossen Rijkaard utnyttjade alla sina tre byten.

Mikael Nilsson spelade hela matchen i Panathinaikos försvar.