Succé i comebacken från start – målskytt

Publicerad 2016-10-10

Janne Andersson petade John Guidetti till förmån för Ola Toivonen.

Efter 38 minuter tackade den landslagscomebackande forwarden för förtroendet och gav Sverige ledningen.

– Upp i nättaket bara, underbart, säger Anders Svensson i Kanal 5.

Med Zlatan Ibrahimovic i landslaget hade Ola Toivonen det tufft att få speltid i det svenska landslaget och i Erik Hamréns sista EM-trupp fick han ingen plats alls.

Men när Zlatan slutade i landslaget, Emir Kujovic haft dåligt med speltid och Ola Toivonen lyckats bra i Toulouse fick han en truppplats till den här kvalsamlingen.

Och efter ett inhopp mot Luxemburg fick han John Guidettis plats mot Bulgarien.

– Han har sett väldigt bra ut på träning, motiverade Janne Andersson.

Och han hade rätt.

Fint Emil Forsberg-inspel

Direkt i matchinledningen fick han ett jätteläge på nick som Bulgariens målvakt Vladislav Stojanov gjorde en fin parad på.

Men i den 39:e minuten kom utdelningen. Efter att Jimmy Durmaz hittat Emil Forsberg som i sin tur via en Marcus Berg-klack nått in med bollen till Ola Toivonen som inte gjorde något misstag precis framför mål.

– Han tar emot den lugnt och fint och så upp i nättaket bara. Underbart!, jublar Anders Svensson.

Och det var inte bara Ola Toivonen som var en lyckad ny pjäs i den svenska startelvan. Ytterbacken Emil Krafth, som fick ersätta skadade Mikael Lustig, gjorde en offensiv räd i 42:a minuten och hittade in till Oscar Hiljemark som kunde sätta viktiga 2-0.

I början av andra halvlek fortsatte sedan Ola Toivonens succé när han med en nickframspelning hittade till Victor Nilsson Lindelöf som kunde placera in 3-0.