Matchfakta 27/8

Enköping - Örgryte 0-2 (0-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-27

Matchen:

Det tätnar i kampen om uppflyttning till allsvenskan. Örgryte visade med sin 2-0-seger på bortaplan mot Enköping att man tänker vara med i den kampen ända till slutet. Skyttekungen Ken Fagerberg såg med sina två mål till att det nu bara skiljer sex poäng upp till andraplatsen. Hemmalaget Enköping däremot gick miste om chansen att haka på de andra lagen och får nu svårt att tampas om topplaceringarna, där det i första hand är åtta lag som är direkt inblandade. Men i den jämna tabellen gäller det att ta vara på chanserna man får att trepoängare. Det gjorde Ken Fagerberg två gånger om mot Enköping.

Mål: 0-1 (51) Ken Fagerberg, 0-2 (94) Ken Fagerberg.

Varningar, Enköping: Mario Dodic, Sebastian Rajalakso. Örgryte: Magnus Källander, Ken Fagerberg.

Domare: Magnus Ahlsén.

Publik: - (på Enavallen).

Enköping:

Ludwig Bergström - Magnus Reuterwall, Mario Dodic, Daniel Olsson, Erik Zettergren (84) - Andreas Eriksson (68), Niklas Klingberg, Martin Andersson (58), Sebastian Rajalakso - Vitalij Gussev, Anders Lindberg

Avbytare: Jamal Mohamed (58), Dragomir Draganov (68), Daniel Fiorini (84).

Örgryte:

Dick Last - Christian Lindström, Robin Jonsson, Marcus Dahlin, Alexandros Pappas - Alexander Mellqvist (77), Magnus Källander - Tommy Lycén, Andreas Clarholm (80), Boyd Mwila (66) - Ken Fagerberg.

Avbytare: Mentor Zhubi (66), Iheb Hamzeh (77), Jukka Sauso (80).

David Ernst

BK Häcken-IFK Norrköping 2-0(2-0)

Matchen:

Superettans formsvaga ledare Norrköping åkte till Göteborg och fick möta ett Häcken, som var ivrigt på allsvenskt avancemang. Redan efter en halvtimmes spel hade göteborgarna tagit ledningen med 2-0 genom mål av brassen José de Oliveira och liberianen Dioh Williams.

– Vi är lite bättre än dem är, och första målet är egentligen ett slumpmål som målvakten tappar in efter frispark, säger Häckentränaren Sonny Carlsson</b< till Fotbollsverige.se.

Göteborgarna inledde den andra halvleken med en 2-1 ledning, men skulle 20 minuter in i halvleken få smaka på egen medicin. Patrik Svensson upprepade de Oliveiras bedrift genom att kvittera på frispark.

Krutröken hann dock knappt lägga sig innan Häcken ännu en gång kopplat greppet om matchen genom 3-1 sex minuter senare.

- Det är ett förlösande mål. Annars så spelar Norrköping en bra andra halvlek, säger Häckentränaren.

Häcken avancerade efter 3-1 segern i tabellen och är nu endast några poäng efter tabellens tre första lag, och allsvenska platser.

– Vi är ett gäng som sliter där i toppen, och med lite flyt så krigar vi absolut om den tredje platsen, säger Sonny Carlsson.

Mål: 1-0 José de Oliveira (21), 2-0 Dioh Williams (32), 2-1 (65) Patrik Svensson, 3-1 (71) Jonas Henriksson.

Varningar, Häcken: José de Oliveira, Ze Antonio, Teddy Lucic. Norrköping: Fredrik Nordbeck, Viktor Rönneklev.

Domare: Patrik Berglund.

Publik: på Rambergsvallen.

Häcken:

Christoffer Källqvist – Johan Lind, Teddy Lucic, Mats Hedén, Marcus Jarlegren – Jonas Henriksson, Ze Antonio (Jesper Ljung 15), Robert Mambo-Mumbo, Ari Freyr Skúlason (Peter Olofsson 79)– Dioh Williams, José de Oliveira (Daniel Larsson 90).

Norrköping:

Nuredin Bakiu – Viktor Rönneklev, Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage, Anders Whass (Spong 80) – Mikael Blomberg, David Nordbeck, Eirik Dybenbal – Bruno Santos (Haglund 86), Gardar Gunnlaugsson (Patrik Svensson 56), Stefan Thordarson.

Johan Persson

Östers IF – GIF Sundsvall 1-1 (1-1)

Matchen:

Det var svåra yttre förutsättningar på Värendsvallen ikväll då regnet vräkte ner före och under matchen då Sundsvall kom på besök. Trots det bjöds de 2 107 åskådarna på fin fotboll från hemmalaget Öster.

Laget förde matchen i stort sett från början till slut och tilläts också göra det då Sundsvall backade hem. Det var hemmalaget som tog ledningen då Anatolij Ponomarev drog en försvarare och slog in bollen med vänsterfoten efter drygt en halvtimme. Kvitteringen kom bara fem minuter senare när Tarmo Neemelo sköt en lobboll som gick över Johan Åkerdahl i målet som halkade i blötan när bollen kom.

Resten av halvleken präglades av ställningskrig innan Öster tog över efter halvtid. Det enda som gjorde att Sundsvall fick sin målsättning uppfylld med en poäng från mötet var Östers oförmåga att får in bollen och Fredrik Sundfors storspel i norrlänningarnas mål.

– Vi måste bli kyligare i avslutslägena. Eftersom vi ligger där vi ligger känns det som att vi får en känsla av att vi måste göra mål och det är inga bra tankar, konstaterar Peter Wibrån, assisterande tränare i Öster.

Mål: 1-0 (27) Anatolij Ponomarev (Pavel Zavadil), 1-1 (32) Tarmo Neemelo (Arash Bayat).

Varningar, Öster: Pavel Zavadil, Helgi Danielsson, Emin Nouri. GIF Sundsvall: Akombo Ukeyima.

Domare: Åke Andreasson.

Publik: 2 107 (på Värendsvallen).

Östers IF:

Johan Åkerdahl – Erik Tengroth (79), Marco da Silva, Fredrik Bild, Tyler Hughes – Emin Nouri, Helgi Danielsson, Paulo Figueiredo, Pavel Zavadil – Ingmar Teever (46), Anatolij Ponomarev.

Avbytare: Freddy Borg (46), Teofore Bennet (79).

GIF Sundsvall:

Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Patrik Eriksson Ohlsson, Christian Söderberg – Andreas Ingel (74), Joel Cedergren, Tobias Eriksson, Arash Bayat – Johan Patriksson, Tarmo Neemelo (46).

Avbytare: Akombo Ukeyima (46), Per Nyman (74).

Daniel Olausson

Sylvia- Sirius 2–4 (1-3)

Matchen:

Kanonstart för Sirius som gjorde 0-3 på den första halvtimmen på bortaplan och kontrollerade spelet helt i den första halvleken. Sylvia kunde dock reducera innan paus och därmed också skapa lite nerv i den andra halvleken där det dock dröjde till sista ordinarie minut innan hemmalaget fick in bollen, och istället för att kunna pressa under övertiden så gick Sirius upp i anfallet efter och avgjorde matchen genom att göra 2-4.

- Det blir en gynnsam matchbild för oss där vi är det bättre laget och en rättvis segrare, men det är klart att det blir nervöst när de gör sitt första mål och får lite vind i seglen, säger tränaren Per Millqvist.

Målen: 0–1 (8) Gustaf Segerström (Mattias Johansson), 0–2 (23) Daniel Hoch (Fredrik Olsson), 0-3 (30) Andreas Eriksson, 1-3 (38) Haris Dozo(Armando Ibakovic), 2-3 (90) Stefan Persson (Johan Roxström), 2-4 (91) Mattias Kesenci.

Domare: Keijo Hyvärinen.

Sylvia:

Peter Karlsson- Armando Ibrakovic, Mikeal Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström- Ibrahim Atiku (56), Haris Dozo (67), Markus Hansson, Maic Sema- Andreas Friman (46), Michael Kassayousef

Avbytare: Stefan Persson (46), Mikael Torin (56), Johan Roxström (67).

Sirius:

Jon Rytterbro- Linus Smedjegården, Hjalmar Bertwig, Gustaf Segerström, Jonas Lundmark- Mattias Johansson (79), Pierre Gallo, Andreas Eriksson (63), Fredrik Olsson- Daniel Hoch (70), Mani Tourang.

Avbytare: Daouda Sall (63), Mattias Kesenci (70), Kim Skoglund (79).