Uppdaterad 2018-09-08 | Publicerad 2018-09-07

Ryssland överraskade positivt i fotbolls-VM på hemmaplan i somras.

I Nations League fick landet en kanonstart.

Det ryska landslaget vann mot Turkiet med 2–1 på bortaplan.

En knapp kvart in i matchen rasslade det till bakom den turkiska målvakten Serkan Kirintili. Denis Tjerysjev sköt in 1–0 med ett volleyskott efter ett inlägg från högerkanten.

Det turkiska landslaget lyckades dock kvittera före halvtid. Serdar Aziz fick hemmapubliken att jubla i Trabzon när han distinkt sköt in 1–1.

Men Turkiet åkte på en tidig smäll i den andra halvleken. Jurij Gazinskij frispelade Artem Dzyuba i den 49:e minuten. Anfallaren var kylig och placerade in 2–1.

Två fina räddningar

Det turkiska landslaget jagade en kvittering. Cengiz Under skapade ett bra läge, men Andrej Lunev kastade sig och räddade skottet.

Hasan Calhanoglu fick ett ypperligt läge att kvittera på stopptid när han fick skottläge mitt i straffområdet. Men Lunev stod för en vass enhandsräddning.

Det blev tre viktiga poäng för Ryssland i Sveriges Nations League-grupp. Därmed kopplar ryssarna ett tidigt grepp om gruppen. För svensk del väntar Turkiet på Friends Arena på måndag.