Kalmar vann bottenmötet med AFC Eskilstuna

Publicerad 2017-07-23

KALMAR. Han värvades som poängspelare – och livräddare.

Erton Fejzullahu levererade direkt:

– Bra passning och bra mål. Extremt skön start, säger prestigeförvärvet efter 2–0-segern.

Erton Fejzullahu.

Som nästjumbo har Kalmar FF med ordförande Mattias Rosenlund i spetsen jobbat för fullt under sommarfönstret,.

Till slut landade man tre nyförvärv – alla startade direkt i ödesmatchen tillika jumbofinalen mot AFC Eskilstuna.

– Jag tyckte det fungerade mycket bra. Vi har trots allt bara gjort två träningar ihop. Vi visade mycket energi och hade en hel del fina kombinationer, säger Erton Fejzullahu.

Bidrog direkt

Just Fejzullahu var en av de största anledningarna till trepoängaren. Han jobbade hårt i hela matchen, droppade ned och hjälpte mittfältet, men stod även för två bländande vackra framspelningar.

Först tunnlade han Eskilstunas mittback Ludvig Öhman i boxen – passningen friställde helt Ismael. Men brassen drog sedan friläget tätt utanför stolpen.

Till slut skulle ändå Fejzullahu döda matchen med en nästan lika bra servering. Från halva planen, nästan ute vid avbytarbåsen, vinklade han fram bollen till en framrusande Papa Diouf. Genomskäraren var helt perfekt – och Papa Diouf dödade matchen när han i momentet efter rullade in 2–0 mellan benen på Eskilstuna-målvakten.

– Det var en bra pass, och ett bra mål.

Hur viktig var segern?

– Viktig. Vi kommer få ännu mer energi av det här. Det är lätt att spela i Kalmar, fanns hela tiden flera alternativ att passa. Det här spelet passar mig mycket bättre än det i Norge, säger Erton Fejzullahu.

Kalmar FF tog rättvist ledningen i första halvlek sedan Romario slagit in en straff som han själv fixade.

Efter pausen fortsatte KFF styra spelet – och till slut dödades matchen alltså av Erton Fejzullahus passningsfot.

Bäst på planen var dock brassen Ismael. Han gjorde nu sin första match från start efter skada och går mot en mycket intressant höst. Frågan är väl egentligen bara i vilken klubb han kommer att spela i.