Barcelona krossade Real Zaragoza och vann med 6–1.

I huvudrollen: Zlatan Ibrahimovic.

Svensken gjorde ett drömmål, ett mål till och en assist.

Dessutom gick han upp i skytteligaledning.

Zlatans andra mål.

Barcelona spelade ut Real Zaragoza totalt i kvällens La Liga-match. Redan efter fem minuter hade laget kunnat leda med 2–0 utan att det hade varit orättvist.

Laget fick dock vänta ända till den 24:e minuten innan Keita gjorde 1–0 genom att nicka in Leo Messis inlägg.

Upp i nättaket

Halvlekens stora höjdpunkt kom fem minuter senare. På en frispark, 27 meter från målet, tog Zlatan Ibrahimovic sats och sköt in ett stenhårt högerskott. Skottet gick förbi Zaragozas mål, på målvaktens händer och vidare upp i nättaket.

Hur hårt skottet var? Det gick i 100 kilometer i timmen.

Ett drömmål.

Blåstes av för offside

Sex minuter efter målet gjorde Zlatan ytterligare ett mål då han frispelades av Messi. Det dömdes dock, helt korrekt, bort för offside. Även i den andra halvleken fick Zlatan ett mål bortdömt för offside.

I den 42:a minuten var Zlatan åter i huvudrollen. Han fick en fin djupledsboll av Xavi på vänsterkanten, tog med sig bollen och klev fram några meter. Sedan spelade han in till Keita som några meter framför mål inte gjorde något misstag utan satte 3–0.

Leder skytteligan

I den andra halvleken tog det bara tio minuter innan Zlatan gjorde sitt andra mål för kvällen. På Keitas inlägg slog han in bollen med höger utsida.

I och med det andra målet gick Zlatan Ibrahimovic upp i delad skytteligaledning med Valencias David Villa. Båda har gjort sju mål.

Zlatan byttes ut efter 71 minuter mot Bojan Krkic. Svensken hyllades av publiken med stående ovationer.

Hattrick av Keita

Real Zaragoza kunde visserligen reducera efter 78 minuter men var aldrig nära att hota Barcas ledning.

Till slut vann Barcelona med 6–1. Leo Messi gjorde 5–1 efter 80 minuter och fem minuter senare fastställde Keita slutresultatet till 6–1 då han gjorde sitt tredje mål för dagen.