Hattrick av Berg - cupmästare i Grekland

Panathinaikos vann finalen med 4-1 Se hans hattrick i klippet

Stekhet i Grekland – stor hjälte i Panathinaikos.

Marcus Berg gjorde ett historiskt hattrick i cupfinalen mot Paok.

– Tre mål...det känns nästan osannolikt, säger Berg till Sportbladet.

I semifinalen mellan Paok och Olympiakos blev det stökigt. Hemmalaget brände av mängder med bengaler och en supporter placerade ansjovis på Olympiakos bänk.

300 bussar till finalen

Kvällens cupfinal spelades i Aten och Paok hade 300 bussar med supportrar. Det krävdes sedan ett par tomma sektioner för att hålla isär Paok-fansen och Panathinaikos fans.

Det var dock stökigt på läktaren, supportrarna bråkade med polisen.

Fotbollsmässigt handlade det mesta om Marcus Berg.

Gjorde tre mål för Panathinaikos

Den svenske anfallaren gav Panathinaikos ledningen efter en kvart, han sköt in bollen efter en hörna.

I början av andra halvlek utökade 27-åringen till 2-0, och bara minuter senare satte lagkamraten Nikolaos Karelis trean.

I den 70:e minuten reducerade Zvonimir Vukic till 1-3 från straffpunkten.

Första titeln sedan 2007

På stopptid fullbordade Berg sitt hattrick när han gick från kanten och sköt in 4-1.

– Herregud, nu ska vi fira. Det här är något som jag aldrig varit med om tidigare, säger han till Sportbladet.

Det är anfallarens första titel sedan han vann SM-guld med IFK Göteborg 2007.

– Det är det största jag varit med om inom fotbollen – tillsammans med SM-guldet med Blåvitt.

Berg är den femte spelaren i grekiska cuphistorien att göra ett hattrick i finalen, men den förste i Panathinaikos.

Se Bergs hattrick i Sportbladet News ovan!