Spaniens chockförlust mot Ukraina

Av: Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Efrem Lukatsky / TT NYHETSBYRÅN

Spanien hade övertaget hela matchen.

Men till slut var det Ukraina som fick med sig tre poäng.

Av två avslut gick ett i mål, och det var allt som krävdes för att ta vinsten.

I lördags blev det bara ett mål mot Schweiz. I kvällens Nations League blev det inte ett enda. Men det blev ett baklängesmål.

Med fjorton avslut och överlägset bollinnehav kändes det som att matchen tillhörde Spanien. Det kunde dessutom varit långt fler avslut om inte Ukraina hade varit så pass starka i sin egen box. De lyckades ofta bryta innan spanjorerna kom till skott.

Flertalet skott i stolpen, bredvid mål och ovanför ribban blev det dessutom för gästerna och efter 90 minuter hade inte bollen gått i mål en enda gång.

Adama Traore fortsatte dock kämpa på sin högerkant, trots att det gick trögt. Han tog sig förbi försvaret gång på gång och levererade fina inlägg.

Tårar i publiken

Men det var inte inläggens match. Ukrainas mål kom efter en lång pass från Andriy Yarmalenko, till en löpande Viktor Tsygankov. Med bara målvakten som motstånd kom skottet långt innan han hade hunnit fram till straffområdet.

På läktarna var det för ovanlighetens skull publik och det syntes tårar på flera håll efter målet.

Spanien leder fortsatt Nations League-gruppen, och Ukraina är på en tredje plats, men är bara ett poäng bakom Spanien. Båda lagen har två matcher kvar att spela.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.