Publicerad 2011-03-13

Missar derbyt mot Inter

Här rinner det över för en frustrerad Zlatan Ibrahimovic.

Svensken slog till Baris Marco Rossi, fick rött kort och missar nu med all sannolikhet derbyt mot Inter.

Med en man mindre på planen lyckades Milan ändå rädda en poäng mot jumbon efter Antonio Cassanos 1-1-mål.

– Tyvärr reagerade han på en ojusthet, säger tränaren Massimiliano Allegri, till Football Italia.

Bari-spelaren hukar efter Zlatans tjuvnyp.

Efter 73 minuter av matchen mot jumbon Bari rann det över fullständigt för Zlatan Ibrahimovic. Svensken hade redan varnats efter ett utbrott mot domaren när han gick upp i närkamp med Baris Marco Rossi i straffområdet. Bollen gick över duon och i situationen efter slog Ibrahimovic till Rossi med en knytnäve i sidan.

Missar derbyt

Domaren visade rött kort direkt och Zlatan missar därmed inte bara matchen mot Palermo utan även derbyt mot Inter i omgången efter om inte Milan lyckas med ett överklagande.

– Zlatan var kanske lite trött, men han är en mycket bra spelare, säger lagkamraten Luca Antonini till Sky.

”Ibra” hade redan tidigare i matchen uttryckt ilska mot domarteamets domslut. Den assisterande domaren vinkade först bort ett mål av Robinhos, helt korrekt, för offside efter en vacker nickpass från Zlatan och dömde sedan bort svenskens eget kvitteringsmål.

Räddade en poäng

Ligajumbon hade tagit ledningen med en frisparksvariant när Zlatan tog med sig bollen efter 60 minuter och dundrade in 1-1 över målvakten – men blev avblåst för hands. Svensken blev rasande på domare Christian Brighi och varnades för protest.

Trots en man mindre de sista minuterna lyckades Milan få till en kvittering. I den 82:a minuten kom ytterbacken Luca Antonini loss på vänsterkanten och spelade fram inhopparen Antonio Cassano som slog in 1-1 på volley.