Wolfsburg cupmästare – Blomqvist matchhjälte

TT

Uppdaterad 2023-05-23 | Publicerad 2023-05-18

Rebecka Blomqvist, höger, satte avgörande 2–1-målet för Wolfsburg i cupfinalen mot Freiburg. Här firar hon tillsammans med Svenja Huth.

Hon missade första chansen men fick snabb revansch.

Då var Rebecka Blomqvist klinisk – och sköt tyska cupguldet till Wolfsburg.

Finalen mot Freiburg slutade 4–1.

Ewa Pajors skott träffade stolpen – sedan handlade det om svenska landslagsspelaren Rebecka Blomqvists kvicka fötter.

Hon var först på returen men vänsterskottet räddades av målvakten Gabrielle Lambert. Turligt nog hamnade bollen återigen framför Blomqvist. 25-åringen var alert även denna gång, använde högern och fick in bollen under Lambert.

Målet i 58:e minuten avgjorde den tyska cupfinalen mellan Wolfsburg och Freiburg i Köln.

Alexandra Popp gjorde 3–1 i 84:e minuten och fem minuter senare satte Dominique Janssen 4–1 på straff.

Dessutom blev det en historisk seger. Med finaltriumfen har Wolfsburg vunnit cupen tio gånger, en notering som klubben är ensam om.

Matchen lockade 44 808 åskådare, vilket även är ett nytt publikrekord för damernas cupfinal.

Wolfsburg har ytterligare pokaler att spela om.

Med två omgångar kvar av Bundesliga är klubben fyra poäng bakom tabellettan Bayern München.

Laget har även chans på fotbollens mest åtråvärda trofé, Champions League-pokalen. Den 3 juni i Eindhoven, Nederländerna, väntar La Liga-segraren Barcelona.