Publicerad 2023-04-02

Premiärknall mot Häcken.

Men i den andra omgången kunde inte Djurgården rida på vågen.

Hemma mot Kif Örebro förlorade man med 0–2 efter fyra mardrömsminuter.

Djurgården började damallsvenskan på bästa sätt när man besegrade topptippade Häcken på bortaplan med 1–0.

Men när det var dags för hemmapremiär mot Kif Örebro gick det betydligt sämre.

Visserligen var det likaläge efter första halvlek. Men när domaren blåste igång den andra halvleken dröjde det inte länge innan det rasslade i nätet bakom Hedvig Lindahl.

Självmål av Lindahl

1–0 satte Maja Bodin i matchminut 49 när hon nickade in bollen från nära håll och fyra minuter senare var det dags igen. En stökig situation resulterade till slut i att Lindahl hade in bollen i eget mål.

De snabba målen blev avgörande och Kif Örebro vann med 2–0.

– Vi får inte ihop det taktiska vi har jobbat med i veckan utan vi faller ur det vi har sagt att vi ska jobba på. Det är lite tråkigt och jag känner mig lite besviken, säger Djurgårdens Sanna Kullberg i Viaplay.

Noterbart i övrigt var att matchen spelades på BP:s hemmaplan Grimsta då Stockholms stadion inte var i speldugligt skick.

Piteå har inlett säsongen starkt. 1–1 i premiären borta mot Rosengård följdes upp av ännu en stark insats och denna gång slutade det med seger.

Hemma mot topptippade Kristianstad vann man med 1–0 efter ett sent avgörande av Anam Imo.

IFK Norrköping har fått en drömstart på sin första damallsvenska sejour. Nykomlingen besegrade IFK Kalmar på bortaplan med klara 3–0 och har nu inlett med två raka segrar.