Ljungskile skrällde mot Trelleborg

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-21

Lämnade därmed bottenträsket i allsvenskan

Ett defensivt Ljungskile tog vara på sina chanser då laget skrällde borta mot Trelleborg på måndagskvällen.

Segerreceptet: Långa inkast och ett spelförstörande försvar kryddat med ett okoncentrerat Trelleborg.

Ljungskile tog sin andra raka seger i allsvenskan då laget bortabesegrade Trelleborg inför sparsamt fyllda läktare på Vångavallen. Bohuslänningarna tog väl vara på sina chanser och gjorde både 0–1 och 0–2 i samband med långa inkast.

– Självklart är vi nöjda med resultatet, vi tog vara på våra chanser och försvarar oss väldigt bra, sade Ljungskiles tränare David Wilson.

Irriterade tränare

Kollegan i Trelleborg, Tom Prahl, var långtifrån nöjd med sitt lags insats då han mötte pressen. Även domaren Markus Strömbergsson och motståndaren David Wilson fick en släng av sleven.

– Man kan tycka att det är domarens ansvar att få fart på tillställningen. Ljungskile var inte intresserat av att spela ens tio minuter in i matchen, sade Prahl som också kritiserade Wilson för hans attityd.

Att Trelleborg borde ha vunnit är helt klart. Laget hade en klar favör av bollinnehavet och 13–7 i avslut. Men Ljungskiles förmåga att ta vara på sina chanser och sitt tappra försvarsspel stoppade Trelleborg.

Redan i den sjätte minuten stötte yttermittfältaren Cedomir Zarkovic in 1–0 efter en tilltrasslad situation i Trelleborgs straffområde. Tjugo minuter senare nickade Martin Smedberg-Dalence in tvåan på en liknande situation.

Båda målen kom i samband med långa inkast, en styrka hos Ljungskile som Trelleborg visste om, men inte lyckades bemästra.

– Vi får skylla oss själva, sade Tom Prahl. Trots att vi var förberedda står vi och sover och är inte riktigt vakna i de två målsituationerna. Sedan blir det mycket stress i andra halvlek och då har vi för klen kvalitet på inläggen.

Ljungskile spelade oerhört defensivt och släppte inte till många målfarligheter. Och de gånger Trelleborg rann igenom stod oftast målvakten Michal Slawuta i vägen.

Utvisad målvakt

I den 75:e minuten fick Trelleborg dock utdelning för sin press. Rasmus Bengtsson slog in 1–2 och Trelleborg var ordentligt på gång.

Gästernas recept, att störa Trelleborg och rubba matchrytmen bar sig dock hela vägen även om de tre poängen kostade en utvisad målvakt.

I den sista ordinarie matchminuten fick nämligen Slawuta både gult och rött kort efter att ha stått och dröjt med en inspark alldeles för länge.

Helt felaktigt, menade David Wilson.

– Han visade det gula kortet från mitten av planen. Det kan man inte göra, sedan fyra sekunder efter det första drog han upp det röda, menade han.

Efter bortavinsten tog Ljungskile ett skutt upp i tabellen och passerade bland andra Trelleborg.