Elfsborg utslaget

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-29

Ryckte upp sig i returen – men föll mot Valencia igen

Valencia vann även returen mot Elfsborg. Men det satt långt inne. David Villa avgjorde med sitt 2-1 mål i 90:e minuten.

Fyra minuter.

Så lång tid tog det för Valencia att krossa Elfsborgs lilla, lilla, lilla chans att skaka spanjorerna i returen på Borås Arena.

Ivan Helguera slapp bevakning och nickade in 1-0.

– Pinsamt, säger Anders Svensson.

Valencia vann till slut med 2-1.

Efter tunga 0-3 nere på Mestalla i Valencia i det första mötet fanns det inte mycket som talade för att Elfsborg skulle kunna skaka liv i Champions League-kvalet i returen hemma i Borås.

”Visste att det var kört”

De som ändå hoppades fick en ordentlig smocka redan efter fyra minuter.

Ivan Helguera fick stå helt omarkerad i Elfsborgs straffområde efter en hörna och nickade enkelt in 1-0 för spanjorerna bakom Johan Wiland.

Markeringsspelet var som bortblåst.

– Pinsamt, det är pojklagsfotboll på det där, säger Anders Svensson till TV6.

– Det var tungt, då visste vi att det var kört. Det får inte hända, vi står bara och tittar.

Kvarten före halvtid kunde Daniel Alexandersson kvittera för Elfsborg när hans skott gick via en Valencia-spelare i mål.

I andra halvlek skapade Elfsborg ett par bra lägen och kunde, med lite skärpa, vunnit matchen.

Villa avgjorde i 90:e

Mathias Svensson, Fredrik Berglund och James Keene hade alla fina möjligheter men avsluten var antingen för lama eller tog för lång tid.

I stället kunde Valencia och David Villa avgöra i den 90:e minuten.

Villa drog till direkt på en retur från Johan Wiland som var chanslös på skottet.

Trots förlusten var returen ändå en klar uppryckning jämfört med utskåpningen i Valencia i det första mötet.

– Vi gör ett tappert försök i alla fall, säger Svensson.

Förhoppningsvis kan Elfsborg dra nytta av matcherna mot Valenica i framtida cupäventyr.

– Vi har lärt oss mycket och skaffat oss nyttig, internationell erfarenhet, säger Haglund.