Än finns det en liten teoretisk chans för Henrik Larssons Landskrona Bois att ta en allsvensk direktplats.

Men måndagens förlust mot Brage försämrade läget markant.

Landskrona behövde vinna för att fortfarande kunde hoppas på allsvenskan.

Men Brage bjöd på oväntat bra motstånd.

1–0 gjorde de redan efter en halvtimmes spel när Johan Eklund drog till med vänstern från lång håll. Peter Karlsson i Bois-målet var chanslös.

Karlsson kvitterade

1–0-ledningen behöll hemmalaget sedan till den 66:e minuten då Fredrik Karlsson fick in returen som Brage-målvakten Gerhard Andersson släppt på Thomas Rauns nick.

Kvitteringen höll Landskronas hopp vid liv men Brage tog tillbaka ledningen i den 77:e minuten när en omarkerad Mattias Wiklöf styrde in ett inspel från höger.

2–1 blev också slutresultatet och Brage behåller sin plats över det nedre kvalstrecket och Landskrona ligger kvar på sina 45 poäng, precis under det övre kvalstrecket.

Oddsen emot sig

Sundsvall som vann stort mot Öster gick upp på 49 och ligger kvar på kvalplatsen. Norrköping och Syrianska ligger kvar på direktplatserna med 52 respektive 50 poäng när två omgångar återstår.

För att Landskrona ska ta en direktplats måste de alltså kamma hem full pott de sista matcherna medan övriga lag tappar en del poäng.