Jeahze: ”Helt sjukt vilka saker de säger”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Före derbyt öste Darijan Bojanic lovord över honom.

Efter och under derbyt mot Djurgården fick Mohanad Jeahze nöja sig med glåpord.

– Det är helt sjukt vilka saker de säger, säger vänsterbacken.

Darijan Bojanic utnämnde Mohanad Jeahze till Sverige bästa vänsterback i Sportbladet. 23-åringen var duktig i derbyt, men under och efter derbyt förbyttes de vackra orden till frän kritik. Jeahze fick skit från djurgårdare på planen – och på läktaren.

– Det är derby. Djurgården har många som gillar att prata. Vi har också spelare som gillar att prata. Man går igång på det under matchen.

”De hade fan hört honom”

Två gånger stoppades han bryskt av Djurgårdens spelare. Hampus Finndell och Jacob Une Larsson fick båda gula kort, men hos Blåränderna ansåg man att Jeahze överdrev smärtan.

– Det är en jättebra fotbollsspelare med en bra fot. Men han skrek ju mer än vad han spelade. Även om det var publik så hade de fan hört honom. Han skrek så otroligt mycket vid varje duell, men sen ställer han sig upp två sekunder senare, säger Kalle Holmberg och fortsätter:

– Förstå mig rätt. Det var solklart gult kort när Finndell fällde honom men det är mer att han skriker så mycket och sen ställer sig upp.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Det lät som att du ropade ”du skriker ju som om att du just blivit skjuten varje gång” till honom på planen?

– Ja, typ så. Men han är smart. Även om han överreagerar.

”Det är helt sjukt”

Jeahze garvar bara när han får höra om kritiken.

– Mange Eriksson och Kalle Holmberg skrek mest. De tjafsade jag mest med. De ville att jag skulle ställa mig upp trots att jag får helt sjuka kapningar. Det är otroligt. Helt sjukt.

Dessutom menar vänsterbacken att han fick höra en hel del ovett från läktaren. Enstaka djurgårdare som var placerade på ena långsidan ska ha gormat fula ord åt honom.

– Djurgårdarna som var där står och skriker fula ord. ”Horunge” och sånt. Jag vet inte vilka som får sitta och titta på matchen? Det är helt sjukt vilka saker de får säga. Även om det är derbyt och man köper det. Men jag blev överraskad. ”Håll käften, horunge”, skrek de till mig när jag själv skrek åt domaren.

Marcus Björling, pressansvarig i Djurgården, kommenterar Jeahze berättelse.

”Efter vad vi läst och fått höra vad spelaren sagt till media på plats tog vi genast vårt ansvar och pratade med den personal som befann sig på västra långsidan under andra halvlek. De kände inte igen sig i den beskrivning som återges”, skriver Björling i ett sms till Sportbladet.

Eriksson: ”Större bedrift än att göra mål”

Jeahze var djupt stolt över lagets insats i matchen. Särskilt som Hammarby nyligen klarat sig igenom ett covid-utbrott samt så sent som i torsdags spelade 120 minuters kvartsfinal mot Trelleborg.

– Det är SÅ starkt av oss. Vilket lag vi har! Vi har inte haft tur i någon match sedan jag kom till klubben, men i dag hade vi tur. De har ju några i ribban och stolpen och David gör fantastiska räddningar. Det kändes bra, säger Jeahze och skrattar:

– Det kändes som att matchen var fem timmar lång!

Hos Djurgården var man trots allt nöjda med hur laget spelat.

– Jag är jättenöjd med insatsen. Jag har inte varit med om tre ramträffar på två sekunder. Jag trodde den var inne. Det är ju en större bedrift än att göra mål, sa Magnus Eriksson med ett snett leende.

Hammarby möter Häcken i finalen i svenska cupen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.