Bjöd på hårtork – och två mål

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-17

Wayne Rooney kritisk mot lagkamraterna i United i pausen: Vissa personer gjorde inte sitt jobb

Alex Ferguson är känd för sina "hårtorks"-utskällningar på spelarna i Manchester United.

Men efter första halvlek mot Milan var det Wayne Rooney som höjde rösten – sen gick han ut och gjorde två mål.

– Vissa personer gjorde inte sitt jobb. Jag lät dom få reda på det, säger han till The Guardian.

Wayne Rooney, 24, var inte nöjd efter första halvlek mot Milan i tisdagens Champions League-åttondel.

Varken med sitt eget eller sina lagkamraters spel. United fick en tuff start på matchen när Ronaldinho, 29, skickade in 1–0 redan efter ett par minuter, och engelsmännen fick vara nöjda med att få 1–1 in i halvtidsvilan, efter att Paul Scholes, 35, turligt kvitterat i den 36:e minuten.

"Var väldigt frustrerad"

Men Wayne Rooney var frustrerad, vilket han enligt brittiska The Guardian lät sina lagkompisar bli varse i omklädningsrummet.

– Jag var väldigt frustrerad med en massa saker. Vissa personer gjorde inte sitt jobb och jag visade mina känslor, säger han.

I den andra halvleken gick Rooney sedan ut och såg till att ge United segern via två nickmål, vilket innebar engelsmännens första vinst någonsin på San Siro – och en hyllning från "hårtorkens" grundare, Alex Ferguson, 68.

– I andra halvlek var han förödande för Milan, dom kunde inte hantera honom. Har var otrolig och utvecklas hela tiden och är en av de bästa spelarna i världen just nu, säger Ferguson.