Norsk doldis hoppade in och vände matchen

Hört talas om norrmannen Mahmod Hejazi?

Fråga AIK.

Där finns kunskaper. Oönskade sådana.

Hejazis succéinhopp sänkte AIK på Råsunda.

CHOCKEN AIK-spelarna deppar och Mahmod Hejazi jublar efter att han gjort Väsbys avgörande 2–1-mål på övertid.

Väsby Uniteds 2–1-seger var söndagens stora knall i superettan – och det var 20-åringen från Lilleström som delade ut stjärnsmällen.

Och undan gick det.

Matchklockan stod på 73.13 när det färska förvärvet från Norge klev över långlinjen på nationalarenan.

59 sekunder senare:

AIK-backen Per Karlsson missar en rensning, bollen kommer i retur från kanten, mot bortre stolpen.

– Jag sökte mig dit och det vara bara att nicka in bollen, säger Mahmod.

Dryga minuten in på tilläggstid kom mål nummer 2 – det som skickade chockvågor över Råsunda. AIK:s backlinje totalmissade i försöket att gillra offsidefällan. Hejazi smet igenom – och var iskall ensam med Daniel Öhrlund.

– Jag var sugen på att chippa bollen, men det kändes osäkert, så jag lade den efter marken. Underbart och jätteviktigt för oss som förlorade de två första matcherna och dessutom spelade dåligt, säger matchvinnaren.

Dennis Östlundh gav AIK ledningen i 39:e minuten.

Buades ut

Men AIK har stora problem. Det är ingen fart över spelet – och nu ökar pressen efter två raka förluster. Spelarna buades ut efter matchen. Över 10000 visade sitt missnöje.

– Vi får nog gå hem till våra kammare och fundera om vi ska greja det här, säger tränaren Rikard Norling.

En olycka kommer sällan ensam: Per Karlsson fick bäras ut i slutet med ett befarat benbrott.

Nu var det inte bara Allmänna Idrottsklubben från Solna som gick på en mina det smällde högt om på söndagseftermiddagen.

TFF i tabelltopp

Trelleborgs FF kvaddade IFK Norrköping på Vångavallen. Norrköping kom med två raka segrar, men mot fjolårets allsvenskar tog det tvärstopp. Stephen Ademolu, Alban Jusufi och Emil Mårtensson förde Trelleborg till serieledning. Skåningarna har nu spelat 270 minuter utan att släppa in en boll.

Örebro SK fick en drömstart, 0–1 på Kopparvallen redan efter åtta minuter när Patrik Anttonen slog in ribbreturen på Herish Kuhis skott. Men Åtvidaberg vände matchen. Imad Shhadeh kvitterade just före pausen, Tommy Thelin gjorde 2–1 i början av andra och Elvir Spahovic avgjorde efter en dryg timma. Kuhi reducerade och ÖSK pressade hårt för kvittering. Fredrik Nordback gick för hårt fram och fick rött kort.

Tunga seriefavoriten har bara tagit fyra poäng av nio möjliga hittills.

Även Brommapojkarna fick en ny upplevelse i årets superetta. Efter två inledande vinster delade Öster ut en rejäl propp på Värendsvallen – 4–1 efter två mål av veteranen Peter Wibrån.

Västerås SK slog Mjällby med 1–0 och tog sin första seger.