Messi matchhjälte för Argentina i natt

Publicerad 2016-09-02

Bevisade hur viktig stjärnan är för sitt landslag

Lionel Messi slutade i landslaget – och började igen.

I sin återkomst i natt efter den korta pensioneringen gjorde han enda målet när Argentina, med en man mindre halva matchen, slog Uruguay med 1–0.

En argentinsk åskådare ville särskilt visa sin tacksamhet till Barça-stjärnan och rusade in på planen och knäböjde vid hans fötter.

– Jag är tacksam för hyllningarna, för kärleken, säger Messi.

Interna stridigheter och besvikelsen efter Argentinas förlust mot Chile i Copa America i somras – den tredje stora finalförlusten i rad – gjorde att Messi slutade i landslaget.

– Jag försökte inte lura någon, jag sade bara vad jag kände. Nu känner jag mig glad, säger Messi.

Efter att Barcelona-stjärnan till slut ändrat sig lagom till VM-kvalmatcherna var det i stället ett ömmande baksida lår som såg ut att stoppa Messi.

Men i natt trotsade han smärtorna och fanns med från start i Argentina.

– Muskelskadan gör fortfarande väldigt ont, men efter allt som hänt ville jag verkligen var här och spela, säger Messi enligt TT.

42 minuter senare visade han precis hur gärna.

Stjärnan tog med sig bollen med klacken utanför straffområdet, snurrade runt och sköt matchens enda mål via Jose Gimenez ben in bakom en chanslös Fernando Muslera.

Rött kort

Juventus-anfallaren Paulo Dybala drog på sig ett andra gult kort sent i första halvleken med Uruguay med Luis Suarez på topp, misslyckades med att kvittera.

Segern gör att Argentina gick om Uruguay och nu toppar VM-kvalgruppen på 14 poäng, en poäng före Uruguay, efter sju matcher.

En skön start för nye förbundskaptenen Edgardo Bauza.

Chile chockat

Bara timmen senare chockade Paraguay de dubbla sydamerikanska mästarna Chile med två mål inom tre minuter under de inledande tio minuterna.

Först ett fantastiskt långskott av Oscar Romero följt av en nick från Paulo Da Silva.