Blackstenius femte mål på tre matcher räckte inte

Men skyttedrottningens ledningsmål räckte inte.
Brasilien kvitterade – och Sverige är ute ur U20-VM.

Uppdraget var solklart för det svenska laget: tre poäng ett måste för att U20-äventyret Papa Nya Guinea inte skulle vara över. Problemet?
Brasilien stod på andra sidan planhalvan. Men Sverige fick en drömstart i den avgörande gruppspelsmatchen.

Kortvarig glädje

I den 14:e minuten testade svenskorna en hörnvariant. Lyftning mot den främre stolpen, stark skarv från Tove Almqvist – och så dök Stina Blackstenius upp i straffområdet.
Skyttedrottningen gjorde inget misstag och nickade enkelt in 1–0 till Sverige. Anfallaren femte mål på tre matcher. Glädjen blev emellertid kortvarig.

Gabi Nune – stark

En kvart senare var det Brasiliens tur att satsa på en finurlig hörnvariant. Snabb passning, en lyra in i straffområdet och Sverige hängde inte med den starka brasilianskan Gabi Nunes. Nunes mötte bollen perfekt med skallen och Emma Holmgren hade inte en chans i målet. Hennes fjärde mål i turneringen.

Ute ur VM

Sverige flyttade upp spelet rejält i den andra halvleken. Slet hårt för att nå ett segermål, men Brasilien kunde hålla undan. Därmed är förbundskaptenerna Anneli Andersén och Calle Barrlings landslag ute ur U20-VM.