”PSG kan väl ändå inte – eller kan de?”

Publicerad 2013-05-05

Festen sköts upp efter handpåläggning på domaren

PSG hade i praktiken säkrat ligatiteln vid seger mot Valenciennes.

Då lade Thiago Silva handen på domaren, visades ut och fick se till lag spela 1-1.

– De kan väl ändå inte? Eller kan de, skriver jagande Marseilles Joey Barton.

En hand på domaren Alexandre Castros bröst. Det räckte för att Castro skulle visa ett rött kort direkt för Thiago Silva i PSG:s ligamatch mot Valenciennes.

”Inte någon aggressiv handling”

– Han lägger hand på domaren. Något annat kan inte jag se. Han lägger hand på domaren och han väljer direkt att ta rött kort. Men som situationen uppstår, lite sunt förnuft varför rött kort? Det är ju inte någon aggressiv handling, säger experten Hasse Backe i TV4 Sport.

På läktaren satt Marco Verratti, David Beckham och Salvatore Sirigu, samtliga avstängda efter att ha blivit utvisade i förra omgångens möte med Evian. De fick alltså se Thiago Silva möta samma öde efter händelsen i matchen 43:e minut varpå PSG-spelarna protesterade kraftfullt.

– Jag kan köpa det i en annan situation men det är inte samband med någon händelse eller något bråk, säger Backe.

Då hade dessutom gästerna redan överraskande tagit ledningen. Efter 17 minuter bjöds Valenciennes på hela den vänstra sidan av planen när Gaël Danic kunde slå in 1-0 på en målvaktsretur efter en kontring.

Zlatan varnad – efter matchen

Med en man mindre förmådde inte PSG, trots ett koppel av chansen, att vända på matchen. Zlatan Ibrahimovic hade en riktigt fin aktion när han ryckte ifrån två försvarare men avslutet gick utanför den bortre stolpen.

Utöver det hade ligaledaren flera fina avslut vid hörnor och det var på det sättet Alex till sist fick in kvitteringen. Men det blev bara en poäng vilket innebär att PSG nu leder ligan med sju poäng före Marseille med tre omgångar kvar.

Marseilles hopp står till PSG nu först och främst förlorar nästa match mot ligatrean Lyon. En match Paris-laget tvingas spela utan avstängda Thiago Silva, Marco Verratti och Salvatore Sirigu.

– De kan väl ändå inte? Eller kan de, skriver jagande Marseilles Joey Barton om PSG på Twitter.

Zlatan fortsatte protesterna mot domarteamet efter slutsignalen och varnades då.

– Du vill glänsa inför kamerorna, sa Zlatan enligt AFP-reportern Andy Scott.