MFF-ledare uppskickad på läktaren av domaren

Ben Rosen tvingas lämna MFF-bänken.

Tungt underläge mot Olympiakos.
Och efter en halvtimme fick MFF en tränare uppskickad på läktaren.
– Malmö gnäller mer och mer på domaren för varje match, säger en kritisk Glenn Strömberg.

Malmö FF är i underläge mot Olympiakos. Hemmalaget pressade hårt i inledningen av matchen och bara storspel från målvakten Robin Olsen såg till att det stod 0-0.

– Han fortsätter göra avgörande räddningar. I varje match än så länge har han gjort det, berömmer Glenn Strömberg.

I den 21:a minuten kunde grekerna ta ledningen via spanjoren David Fuster. Hemmalaget skickade ett långt inkast mot den främre stolpen, och MFF fick inte undan bollen. Efter en stunds kalabalik skarvades den mot bortre delen av straffområdet.

Irriterat MFF

Vänsterbacken Pa Konate hängde inte med och David Fuster kunde slängnicka in 1-0 till Olympiakos. I samma situation råkade Konate sparka målskytten i huvudet, och Fuster blev liggandes på gräsmattan. Det var dock inte allvarligare än att han kunde spela vidare.

MFF visade under långa stunder av den första halvleken irritation gentemot den franske domaren Stéphane Lannoy. När domslut gick emot svenskarna reagerade de med gester och ordväxlingar. Efter en halvtimme tyckte Lannoy att det gått för långt.

Domaren gick bort till bortalagets bänk, pratade med Åge Hareidi och visade därefter upp fystränaren Ben Rosen till läktaren. Rosen skakade besviket på huvudet när han traskade ut mot spelargången.

Strömberg kritisk

Efter matchen var Robin Olsen besviken på domaren:
– Vi har väl lärt oss att storlagen får lite fler domslut med sig, säger han.

Glenn Strömberg är kritisk till Malmös uppträdande.

– Det har varit tendenser till att de börjar klaga och gnälla på domaren mer och mer för varje match som gått i Champions League, säger experten.

Åge Hareide tar lätt på expertens kritik.
– Glenn gnällde mycket när han spelade, och föll lätt, säger tränaren och skrattar.

Malmö pressade för en kvittering i slutet av den första halvleken, men tvingades gå till pausvila i underläge 1-0. Matchen slutade 4-2 till Olympiakos.